Hoppa till innehållet
19 januari 2022

Scen & Turné: Allt om vårens repertoar

NYTT NUMMER!

När Martin Sundbom och Tomas Isacsson skrev musiken till Barnen från Frostmofjället hämtade de inspirationen från folkmusik.
   – Det är ett episkt vandringsdrama. Det är pampiga låtar, det är på liv och död. Små barn i fjällvärlden och stor dramatik, säger Martin.
 
Hela reportaget med Martin och Tomas hittar du i senaste numret av vår programtidning Scen & Turné.  Tidningen kommer ut på fredag den 21 januari och här kan du läsa allt om arbetet bakom kulisserna på vårens produktioner Broarna i Madison County och Barnen från Frostmofjället.
Dessutom: gästkrönika av Augustprisbelönade författaren Magnus Västerbro och intervju med Charlotte Lindmark som skriver på en ny föreställning. Och vad var egentligen svårast när poeten och dramatikern Athena Farrokhzad skrev manuset till Ung scen norrs föreställning Framtidsspelen?

Norrbottensteaterns programtidning Scen & turné är gratis och finns att hämta i teaterns foajé. Den finns också på Kulturens hus, och på kaféer och hotellfoajéer i Luleå och Boden.

Ung scen norr får Riksskådebanans kulturpris 2022

I fredags delade Riksskådebanan ut sitt kulturpris för 2022 till Norrbottensteaterns unga scen,...

Ung scen norr medarrangör till LÄNK i Skellefteå

Den 25-27 mars anordnas den regionala scenkonstfestivalen LÄNK i Skellefteå. Ung scen norr är...

Urpremiär på Norrbottensteatern för "Det är synd om män i skor"

Den 23 mars är det urpremiär på Norrbottensteatern för gästspelet Det är synd om män i skor, en...

By Formsmedjan. Powered by Yago