Hoppa till innehållet

Välkommen till teaterfestivalen LÄNK! Nyskriven dramatik för unga. 

Den 26-28 april var det LÄNK-festival på Norrbottensteatern, med föreställningar och workshops på teaterns tre scener. 

Bilder från improvisations-workshop lördagen den 27 maj, för Pajala och Helsingfors med skådespelarna Erik Kaa Hedberg och Martin Sundbom.
Foto: Magnus Stenberg. 

 

Bilder från föreställningen Glöm aldrig Trine på scen 1, med Kulturgymnasiet i Luleå. 

 

Läs mer om LÄNK på den nationella projektwebben

VAD ÄR LÄNK?
LÄNK är en nationell teatersatsning av Riksteatern och projektet har funnits i Sverige sedan år 2012. Projektet startade i England på The National Theatre, och har sedan spridits till Sverige, Norge, Finland, Italien, Portugal och Brasilien.

HUR GÅR DET TILL?
Teaterintresserade ungdomar mellan 15-20 år repeterar en nyskriven pjäs tillsammans med en teaterledare och målet är att visa föreställningen på en amatörteaterfestival under våren 2024. Det finns totalt sex nyskrivna pjäser att välja mellan och alla är utformade för att framföras av en ung ensemble.
Under projektperioden fram till festivalEN får alla ensembler möjlighet till fortbildning och teaterfördjupning, i form av workshops och regiutbildningar, med professionella teateraktörer från länsteatrar Riksteatern erbjuder också praktisk och konstnärlig stöttning under hela projektåret.

LÄNK passar skolor, kulturskolor, amatörteatergrupper eller ensembler som enbart startas för att genomföra detta projekt.

KOSTAR DET NÅGOT?
Det är kostnadsfritt att delta i LÄNK, men teaterledare och repetitionslokal krävs. 

Västerbotten och Norrbotten samverkar i projektet och har varje år en gemensam strategi och planering kring workshops och festival. Mer information finns på lank.riksteatern.se och där genomförs också gruppernas intresseanmälan.

Kontakt och projektledning Västerbotten & Norrbotten
Riksteatern Västerbotten Inger Holmberg
Riksteatern Norrbotten Anna Björk
Västerbottensteatern Lillemor Skogheden
Norrbottensteatern Malin Falk 

By Formsmedjan. Powered by Yago