Hoppa till innehållet Gå till sidkarta

Inför ditt besök på Norrbottensteatern

Varmt välkomna till oss på Norrbottensteatern, Sveriges första länsteater och hela länets teater!

 

Syntolkning

Norrbottensteatern strävar efter att alla ska få uppleva det som visas på scenerna och bedriver ett pågående arbete för att syntolka flera av våra föreställningar.

Norrbottensteatern valdes till Sveriges tillgängligaste arena 2017 av styrelsen för Syntolkning Nu, samt Ordföranden i Riksorganisationen Unga med Synnedsättning.

Tillgänglighet

Teaterns entré har två ingångar, varav en har dörröppnare. Våra tre scener, foajé, teaterrestaurang, garderob och toaletter är i markplan. Ett begränsat antal rullstolsplatser finns i alla salonger. På våra scenkartor finns dessa platser utmärkta. Rullstols- och ledsagarplats bokas i förväg via Norrbottensteatern. För rullstolsplatsen betalar du ordinarie pris. Ledsagare går alltid gratis tillsammans med dig. Meddela biljettkassan vid bokning. Endast bokningsbart via Norrbottensteatern.

Hörhjälpmedel

Vi har två typer av hörhjälpmedel. Ett för personer med hörapparat och ett för personer som saknar densamma. Våra publikvärdar i garderoben hjälper dig. Alla hörhjälpmedel lånas utan kostnad.

Pausfika

I samband med föreställningar med paus serverar teaterrestaurangen Bistro Norrland pausfika i teaterfoajén. Förköp gärna pausfika samtidigt som du köper din teaterbiljett.

Garderob

Vår garderob är kostnadsfri. För att du snabbt ska få ut dina kläder är vår garderob och våra garderobsbrickor indelade i färger. Färgen syns på din bricka och på de olika "skeppen" i garderoben. 

Toalett

Till höger om garderoben finns en handikappanpassad toalett.

Fotografering

Det är förbjudet att fotografera, filma eller spela in ljud under teaterföreställningarna.

Parkering

Bakom teaterhuset finns 30 parkeringsplatser mot avgift, resten är förhyrda och några av dem är parkeringsplatser för rörelsehindrade. 
Betala med appen e-parkera eller med kontanter. Parkering på förhyrd plats under reserverad tid medför böter. Plats 1-30 är betalparkering dygnet runt. Plats 31-43 är reserverad/förhyrd plats för teaterns personal kl 07.00-17.00. Övrig tid betalparkering för besökare. Plats 78-100 är reserverade/förhyrda dygnet runt.

Gratis buss

Visa upp din teaterbiljett på LLTs bussar så åker du gratis upp till två timmar innan föreställningen börjar och en timme efter föreställningens slut.
Aktuell tidtabell och information om busslinjer, LLT.

Färdtjänst

Kontakta teaterns biljettkassa etter våra publikvärdar om du behöver hjälp med att ringa färdtjänst efter föreställningen.

Parfym

Vi ber alla besökare att avstå från parfymer och starka dofter då många är allergiska.

 

By Formsmedjan. Powered by Yago