Hoppa till innehållet

 

Vi som arbetar på Ung Scen Norr

 

Vi som arbetar på Ung Scen Norr heter Mervi Jaako och Maja Alasalmi. Mervi är dramapedagog och har varit med sedan starten 2015. Maja började arbeta på USN hösten 2018 och har bland annat producerat föreställningen Klossarna som just nu är på turné i länet. 

 

Mervi Jaako, dramapedagog & samordnare


Kommer från
Kiruna.  
Utbildning: Grundskollärare. Läst drama och berättande och psykodrama på Karlstads universitet.

Gjort tidigare: Har många års erfarenhet som lärare i skolans värld. Har jobbat på Tornedalsteatern i Pajala i 12 år som dramapedagog, regissör, kostymör, scenograf, skådespelare – you name it! Har jobbat på USN sedan 2015 och varit med och drivit LÄNK, EU-projekten Spot On! & Fake It Till You Make It.
Det här visste du inte om Mervi: Pratar fem olika språk och översätter bland annat nyheter åt SVT. Har bott fyra år i Tanzania och utbildat sig i Danmark.

 

 

Maja Alasalmi, producent

 


Kommer från Boden.
Utbildning: Kulturprojektledare, Kulturverkstan i Göteborg, examen 2018. Teaterstudier på Göteborgs universitet.
Gjort tidigare: Projektledare för Stolt scenkonst på Scensverige, ett nätverk som jobbar för att fira, främja och fördjupa scenkonst med HBTQ-perspektiv. Frigruppsproducent i Göteborg.
Det här visste du inte om Maja: Är en fena på att skapa nya projekt! Bland annat är hon med och driver frigruppen Donna Donna på sin fritid.

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information om Ung Scen Norr:

Mervi Jaako
Telefon: 070-3880096
E-post: mervi@ungscennorr.se


Maja Alasalmi
Telefon: 070-388 78 98
E-post: maja.alasalmi@norrbotten.se

Besöksadress:
Norra Strandgatan 3-5, Luleå

By Formsmedjan. Powered by Yago