Hoppa till innehållet

CALS - digitalt scenkonstprojekt

Nu kan du vara med i ett spännande digitalt scenkonstprojekt med Ung scen norr och skapa korta filmer och scener till en nationell digital plattform för unga – en digital scen. Projektet har sin bas i Arvidsjaur och Arjeplog, men det går även att vara med i vissa delar av processen om du bor i andra delar av länet.

Det innovativa projektet Community Art Lab Sweden ligger i startgroparna för att, under de kommande tre åren, revolutionera kultursverige! Det är dags att du, som är ung och gillar att skapa, får verka på dina egna villkor – där dina perspektiv och berättelser är i fokus för skapandet. Från norr till söder ska det göras scenkonst, bildkonst, filmer och podcasts av, med och för unga i Sverige. Med fyra organisationer, CommunityKulturCentrum i Malmö, Livet Bitch i Södertälje, Producentbyrån i Göteborg och Ung Scen Norr i Norrbotten – är vi ett nationellt projekt som konstnärligt brinner för att lyfta de lokala perspektiven.

Vi söker dig som är mellan 13-26 år,
 som tillsammans med Harleen från Musikteatern i Arjeplog och Linda från Northern Sustainable Futures i Arvidsjaur/Moskosel vill skapa korta filmer och scener som visas upp för världen på vår unika digitala scen: communityartlabsweden.se.

Projektet kommer att innebära spännande, kreativa processer – som utgår från den plats just du bor på. Dessutom får du möjlighet att skapa nya nätverk med unga över hela landet. Projektet är ett treårigt Arvsfondsprojekt men du bestämmer själv hur länge du vill vara med.

Tycker du detta låter spännande? Tveka inte att höra av dig till Maja Alasalmi, producent på Ung scen norr:
maja.alasalmi@norrbotten.se
tel: 070 388 78 98

By Formsmedjan. Powered by Yago