Hoppa till innehållet
2 april 2020

April 2020: Norrbottensteatern och P4 Norrbotten i nytt samarbete

På torsdag den 2 april skapar Norrbottensteatern och P4 Norrbotten ett samarbete för att förse norrbottningarna med en dos kultur under rådande coronapandemi.  
- Jag är så glad att teatern och radion kan jobba ihop i dessa tider där våra kunskaper och tekniska möjligheter gör att vi kan få ut lite kultur till norrbottningarna, säger Mats Pontén, teaterchef.

Det nya samarbetet innebär att skådespelarna gör direktsända, kulturella inslag i radiokanalen, inslag som P4 Norrbottens lyssnare fått önska.
- Det är en unik chans för lyssnarna att önska sig en direktsänd sång, dikt eller visa, alternativt skicka den som en hälsning till någon som behöver det i Corona-tider, säger Eva Elke, programutvecklingschef, P4 Norrbotten.

Det är alltså själva framförandet lyssnarna får önska eller skicka som hälsning. Bland de önskningar som kommer in väljer sedan skådespelarna ut vilket inslag de ska framföra och till vem.

Therése Lindberg, skådespelare, ser fram emot det nya samarbetet med P4 Norrbotten.
- Det ska bli jätteroligt att vi möter publiken live fast i en annan form, säger hon.

På torsdag den 2 april kl 11.10 och 11.20 sänds de två första inslagen direkt i P4 Norrbotten. Klockan 16.15 senare samma dag direktsänds ett tredje.
Fredagen den 3 april sänds nya inslag under samma tider.
- Sveriges Radio och P4 Norrbotten har även ett kulturskapande uppdrag, och vad passar väl bättre än att erbjuda lyssnarna direktsänd teater som de kan lyssna på var som helst, och som dessutom är garanterat smittfri, säger Eva Elke.

Ensemblen som deltar från Norrbottensteatern är, förutom Therése Lindberg, Linda Wincent, Kristine Gulbrandsen, Roger Storm, Karin Paulin, Jonas Hellman Driessen, Erik Kaa Hedberg, Nora Bredefeldt och Maja Runeberg.

Ung scen norr får Riksskådebanans kulturpris 2022

I fredags delade Riksskådebanan ut sitt kulturpris för 2022 till Norrbottensteaterns unga scen,...

Ung scen norr medarrangör till LÄNK i Skellefteå

Den 25-27 mars anordnas den regionala scenkonstfestivalen LÄNK i Skellefteå. Ung scen norr är...

Urpremiär på Norrbottensteatern för "Det är synd om män i skor"

Den 23 mars är det urpremiär på Norrbottensteatern för gästspelet Det är synd om män i skor, en...

By Formsmedjan. Powered by Yago