Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
Se biljetter
  • 9/11 Scenlunch: Drömmen om regnbågen - 1

    9/11 Scenlunch: Drömmen om regnbågen

    Musikteaterföreställning om Judy Garlands liv av och med Anna Bromee



I musikteaterföreställningen Drömmen om regnbågen med Anna Bromee berättas historien om Judy Garlands liv och hennes konserter i Sverige och Danmark i mars 1969, som kom att bli hennes livs allra sista.

Judy Garland debuterade på scenen när hon var 2 ½ år gammal. Hennes föräldrar drev en biograf med vau-de-ville-shower i Minnesotas svenskbygder, där Judy uppträdde med sina systrar.
Som sextonåring slog hon igenom med Over the rainbow i filmen Trollkarlen från Oz. Redan då beroende av amfetamintabletter som filmbolaget gav henne för att gå ned i vikt, orka leverera framför kamerorna och kunna sova.

Judy blev en av Hollywoods största artister. Älskad för filmer som Easter Parade och A Star is Born (som Judy blev Oscarsnominerad för 65 år innan Lady Gagas nyinspelning av filmen) och konsertturnéer världen över. Utanför studion och scenen var livet inte alltid lika enkelt.

Spruckna relationer och skräcken över att inte räcka till – som artist och som kvinna. Men Judy hade ett överlevnadsvapen. Humor. Och förmågan att när hon var längst nere på botten uppriktigt tro på och kämpa för att livet kan vända.

Känd som en av Hollywoods roligaste, rappaste kvinnor genom tiderna – privat och på scenen.
En tidig karriärkvinna och kärleksfull mamma till tre barn, bland annat Liza Minnelli.
En gayikon som stod upp för sina HBTQ-fans:
– Jag sjunger för människor. Och jag har den allra största respekt för min publik.

I föreställningen berättas om hennes liv och den relativt okända historien om Garlands allra sista konserter i livet – i Sverige och Danmark i mars 1969.

Drömmen om regnbågen hade urpremiär på Vara Konserthus den 22 oktober 2019. Sedan dess har föreställningen spelats på turné (2019/2020) under en på förhand utsåld gästspelsvecka på Göteborgs Stadsteater, samt bland annat i Helsingborg, Jönköping, Sundsvall, Vänersborg, Kalmar, Skellefteå och Stockholm.

Mer information om föreställningen

Scenlunch den 9 november 2021 kl 12:00
på Norrbottensteaterns scen 1. Även som gästspel kl 19:00.

 

Biljettpris inkl. soppa (Minestronesoppa med rökt skinka, tomat, selleri & vita bönor)
210 kr

Manus & medverkande
Anna Bromee
Regi
Hedvig Claesson
Judy Garlands scenklänning
Marianne Lunderquist
Mask & peruk 
Mia Bengtsson

Inspelade röster
Cecilia Nilsson, Anna von Bredow, Jonas Sjögren, Åker Hellberg, Klas Wiljergård, Carin Zander, Adam Bromée, Daniel Trobell, Lisa Werlinder, Inger Nilsson, Eva-Lotta Bernström

Tekniker
Daniel Trobell
Producent
Vara konserthus

Föreställningens längd
60 minuter

Speldatum


tis 9 nov 12:00 9/11 Scenlunch: Drömmen om regnbågen Onumrerad Slutsåld
By Formsmedjan. Powered by Yago