Hoppa till innehållet
27/3: Röörs salong -

27/3: Röörs salong

Vårens första! Gäster: Po Tidholm & Sverker Sörlin

Röörs salong är tillbaka med vårens mest spännande scensamtal! 

Boka in måndagen den 27 mars kl. 19:00. Då kör vi igång säsongens första Röörs salong, ett scensamtal om Norrbotten, Sverige och framtiden mellan Gunilla Röör, teaterchef och gästerna Po Tidholm och Sverker Sörlin. 

Sverker Sörlin är idéhistoriker, professor i miljöhistoria och författare till ett flertal böcker, bland annat Till bildningens försvar, essän Antropocen och Kris. Från Estonia till corona (tillsammans med Antje Jackelén). 
Nu är han aktuell med nyutgivningen av sin klassiska bok Framtidslandet. Boken utkom första gången 1988 och handlar om Norrland, expolateringen och vilka visionerna var under industrialiseringen i norra Sverige.

Journalisten och författaren Po Tidholm är aktuell med förordet till nyutgåvan av Sverker Sörlins bok Framtidslandet. Han återkommer ofta till norra Sveriges landsbygd i sina texter. Han har tidigare bland annat gett ut böckerna Norrland (2012 och 2014) och Läget i landet (2017) och arbetat för både radio och teve. Har skriver också regelbundet i Dagens nyheter och gör Norrlandspodden tillsammans med journalisten Sofia Mirjamsdotter. 

Mer information om föreställningen

Röörs salong. Måndagen den 27 mars kl. 19:00 på scen 1.

Biljettpris
100 kr

Medverkande
Gunilla Röör, Po Tidholm och Sverker Sörlin. 

Foto

Po Tidholm: Peter Hoelstad
Sverker Sörlin: Sofia Runarsdotter

Föreställningar
Vårens storsatsning

Marsvinsnätter

Ett absurt drama om drömmar, längtan och konventioner

Föreställningar
Humorföreställning

Kollektivet

Om det svåraste av allt  – att vara fler än en.

Föreställningar
Bli vår ambassadör

TEATEROMBUD

By Formsmedjan. Powered by Yago