Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
Se biljetter
  • Röörs salong - 1

    Röörs salong

    Tisdagar: Scensamtal om demokrati

Det är något vi måste prata om. Vi lever mitt i ett demokratiår och det vi tar för givet är långt ifrån självklart. Men demokrati är något vi måste värna om och kämpa för, lika mycket idag som för hundra år sedan. 
Nu presenterar vi: Röörs salong med scensamtal om demokrati.

– Jag brukar jämställa demokrati med rättvisa. Det finns ingen rättvisa. Den existerar inte. Men kampen mot orättvisor lever hela tiden. Och vi lever i ett samhälle där vi tillåts kämpa för det. Det är verkligen inte en självklarhet överallt, inte ens på sina håll i Europa, säger Gunilla Röör, teaterchef.

Under fem tisdagar i november och december bjuder teaterchef Gunilla Röör in till scensamtal med spännande gäster från teaterns, litteraturens och sportens värld.
Demokrati är nyckeln till samtalet, men publiken bjuds också in att vara med. Det blir anekdotiskt och uppsluppet och en plats där vi samtalar, funderar och tänker högt tillsammans.

Välkommen till Röörs salong! Sätt dig bekvämt tillrätta, tillsammans gör vi rummet till vad det blir! Salongen är dukad för servering där publiken har möjlighet att köpa dryck och enklare tilltugg från teaterrestaurangen Bistron. Obs! Borden är för små för att rymma en hel middag så den gör ni bäst i att äta ute i restaurangen.

Program kommande tisdagar

30 november 19:00 på scen 1
Nej! Det är orättvist att vara liten!
Scensamtal med Suzanne Osten, regissör och dramatiker.

Suzanne Osten är en legendar inom teater för barn och unga och grundare av Unga Klara. Förutom att hon skrivit banbrytande pjäser som Tjejsnack och Jösses flickor har hon regisserat filmer som Bröderna Mozart, Tala! Det är så mörkt och Wellkåmm to Verona.


7 december kl 19:00 på scen 1
Att skapa vår historia och ge rösterna utrymme
Scensamtal med Elin Anna Labba, journalist och Augustprisvinnande författare

Elin Anna Labba belönades med Augustpriset 2020 för årets svenska fackbok: Herrarna satte oss hit. Om tvångsförflyttningarna i Sverige. Det som började med tecknandet av hennes familjehistoria slutade med samlandet av hundratals berättelser. Under sju år reste hon runt och träffade samer i både Sverige och Norge, för att prata om tvångsförflyttningarna för hundra år sedan. Hur skapar man en historia och ger dessa röster utrymme? Vilka röster ska bära berättelsen, och vilka ska bekräfta?

Mer information om föreställningen

Scensamtal om demokrati på Norrbottensteatern

Spelperiod 
Fem tisdagar i november och december:
2/11 på scen 3

16/11, 23/11, 30/11 och 7/12 på scen 1.

Tid
Kl 19.00 

Biljettpriser
Ordinarie pris: 130 kr. Student: 100 kr.
Onumrerat

Scensamtalets längd
1 timme och 30 minuter

Speldatum


tis 30 nov 19:00 Röörs salong Scen 1. Med Suzanne Osten, regissör och dramatiker Onumrerad Fåtal platser
tis 7 dec 19:00 Röörs salong Scen 1. Med Elin Anna Labba, journalist och förfat Onumrerad Köp biljetter
By Formsmedjan. Powered by Yago