Hoppa till innehållet
7 april 2020

Roslings idéer blir pjäs

Hösten 2020: Unikt material sätts upp på Norrbottensteatern

 

Som enda teater i världen har Norrbottensteatern fått rättigheterna till att sätta upp Hans Roslings liv och tankevärld. I september har pjäsen med titeln Världen enligt Rosling premiär.
- Vi är väldigt stolta över att i tätt samarbete med Hans Roslings familj kunna bidra till att sprida Hans kunskap och livsberättelse till en större allmänhet, säger Mats Pontén, teaterchef.

Världen enligt Rosling är en Ung scen norr-produktion som vänder sig till elever i högstadiet och gymnasiet. Men det blir även offentliga föreställningar för både äldre och yngre publik.

Pjäsen bygger på Hans Roslings världsberömda böcker och föreläsningar om tillståndet i världen, och materialet har dramatiserats av Rasmus Lindberg, vice teaterchef.
- Pjäsen är tänkt att bli en komisk föreläsningsshow i högt tempo i samma anda som de föreläsningar Hans Rosling gjort sig känd för, säger Rasmus Lindberg.

Regissör är Ragna Wei som lett Borås Stadsteater och även grundat och drivit Teater Insite i Malmö.
Den 24 september har uppsättningen premiär på Norrbottensteaterns scen 3. Den spelas sedan över två säsonger, både hösten 2020 och våren 2021.
- Eftersom intresset för föreställningen på förhand är väldigt stort kommer vi att spela den i över ett års tid för att nå samtliga högstadie- och gymnasieelever i Norrbotten samt kunna erbjuda offentliga föreställningar i Norrbotten och övriga landet, säger Mats Pontén.

Foto: Jörgen Hildebrandt

Norrbottensteaterns säsongsprogram våren 2023

I Norrbottensteaterns säsongsprogram för våren 2023 hittar du all info du behöver om våra olika...

Ung scen norr får Riksskådebanans kulturpris 2022

I fredags delade Riksskådebanan ut sitt kulturpris för 2022 till Norrbottensteaterns unga scen,...

En hyllning till fantasin, leken och barndomen

Astrid Lindgrens sagovärld har följt Therése Lindberg genom livet. Hon har lyssnat på...

By Formsmedjan. Powered by Yago