Hoppa till innehållet
17 augusti 2023

”Äntligen är det höst – för då öppnar teatern!”

Krönika, Gunilla Röör. 

"Jag säger som August Strindberg. Äntligen är det höst – för då öppnar teatern! Och välkomna ska ni vara till vår höstsäsong, krispig och doftande av underbar, regnvåt mylla!

Vi fortsätter på årets tema; familjen och dess dråpliga relationsproblem, kärlek och tillkortakommanden. I tider som är mörka behöver vi varandra. Kanske nu mer än någonsin. Teatern är en plats där vi kan visa att vi behövs!

Först vecklar vi ut vår pjäs Vampyrer!, helt nyfödd av dramatiker Manda Stenström. Det är ett familjedrama i vampyrmiljö. Vem biter vem? Och varför?
Vampyrer! är en föreställning med bett i alla bemärkelser. Roligt, ironiskt och med en droppe blod som det sig bör bland vampyrer. Martin Sundbom regisserar och har även komponerat musiken.

"Teatern är en plats där vi kan visa att vi behövs!"

Därefter intar en skönsjungande Karin Paulin scenen. Hon gör rollen som Ulla Billquist i föreställningen Köp hjärtan, och sekunderas av vår fenomenale kapellmästare, tillika skådespelare, Tomas Isacsson. Regi står Vanna Rosenberg för. Ullas glada melodier ackompanjeras av en inre själs sorg som kommer att överraska. Köp hjärtan är en pjäs om hur svårt livet kan vara, även om du sjunger i dur.

Efter det går ridån upp på stora scenen för Fanny och Alexander. En familjeklassiker av stora mått. Kanske är det Ingmar Bergmans absolut mest omtyckta och sedda berättelse. Den borgerliga familjen som firar jul på alla underbara sätt och enligt traditionerna, men för barnen Fanny och Alexander vankas nya hemligheter. En absurd vuxenvärld möter deras unga hjärtan. Allt är statt i förändring och hur ska det gå?
Det är en berättelse om magi, kärlek och hat till bredden, tillsammans med julgröt. Drama, komedi, folklustspel i ett. Allt serveras av en 22-mannaensemble inklusive hela Teaterhögskolans andraårs-studenter, i regi av Rasmus Lindberg. Det är bara att spänna fast säkerhetsbältet och kasta loss.

Däremellan vankas lite av varje. Så håll ögonen öppna. Ett eller annat oknytt drar kanhända förbi."

Er direktris
Gunilla Röör

Pressbilder Cabaret Tröst

Illustration affischbild Anja RödénFöreställningsfoto Magnus Stenberg. Ange alltid fotograf vid...

En föreställning om tro, hopp och kärlek

Sedan några veckor tillbaka repeteras Cabaret Tröst på Norrbottensteatern. Ett oroligt världsläge...

Höstens upplevelser på Norrbottensteatern

Höstens upplevelser på Norrbottensteatern! Glödande kärlek, starka livsöden och vänskap bortom...

By Formsmedjan. Powered by Yago