Hoppa till innehållet
2 juni 2023

"Dags att proviantera upplevelser inför hösten"

Äntligen biljettsläpp! Trots att Loranga, Masarin och Dartanjang inte haft premiär än, så är det redan dags att proviantera upplevelser inför hösten!

Höstens stora begivenhet blir Bergmans märkvärdiga filmklassiker Fanny och Alexander, där ensemblen tillsammans med teaterhögskolestudenterna spelar upp! Ett härligt julinspirerat drama, fullt av vuxna dråpligheter skildras ur de unga barnens ögon. Kärlekslängtan och hemligheter blandas med ung vrede och vilja...

För högstadiepubliken kan vi erbjuda en helt nyskriven pjäs på ett uråldrigt tema: Vampyrer. Vad händer när du förälskar dig i en vampyr? Vad händer när vampyren älskar dig tillbaka men inte vet hur man gör med en människa?
Skräck och längtan efter beröring blandas med skrik av skratt och ofrivilligt magknip.

Köp hjärtan blir vår hyllning till artisten Ulla Billquist. Hon som sjöng om Vår soldat tillsammans med många andra örhängen. I pjäsen får vi lära känna henne i en svidande vacker närbild. Musiken, livet, männen, kvinnorna och döden.

Så håll till godo. Här finns något för er alla på det fortsatta temat: familjen - deras vilda ambitioner och bisarra tillkortakommanden.

Välkomna!

Er direktris
Gunilla Röör 

”Det är en tematiskt aktuell historia”

Med sånger som Min soldat och Någonstans i Sverige blev Ulla Billquist en av sin tids största...

”En berättelse om livet självt”

Ingmar Bergmans pjäs Fanny och Alexander är en av de största produktioner som Norrbottensteatern...

Ett actionfyllt skräckdrama med kärlek i botten

Lagom till dess att höstmörkret rullar in över Norrbotten har Vampyrer! premiär på scen 2. Det är...

By Formsmedjan. Powered by Yago