Hoppa till innehållet
 • Daddy Issues

  GÄSTSPEL 11 APRIL
 • Daddy Issues

  GÄSTSPEL 11 APRIL
 • Daddy Issues

  GÄSTSPEL 11 APRIL
 • Daddy Issues

  GÄSTSPEL 11 APRIL

GÄSTSPEL: Rebecka Pershagens monolog har spelats för utsålda hus i Stockholm och Göteborg och fått fina recensioner och utmärkelser som Most Provocative Award vid Gothenburg Fringe Festival 2016.

Daddy Issues handlar om äldre män, de unga kvinnorna som älskar dem, och omvärlden som tycker att dessa kvinnor är dumma i huvudet. Möt drömmande flickor och skamfyllda kvinnor som blir fråntagna tolkningsföreträdet för sin egen sexualitet.

Välkommen till gruppterapi och väckelsemöte!

[Daddy Issues = en nedsättande term som används för att beskriva beteendet hos unga kvinnor som attraheras av och/eller har sexuella relationer med äldre män.]

 

EFTERSNACK: ROSA RUMMET

Efter föreställningen Daddy Issues, pratar vi vidare ur ett genusperspektiv om sexualitet och huruvida man verkligen får älska vem man vill, om tabun och normer.
Medverkande i Rosa rummet: Rebecka Pershagen, skådespelare, regissör och manusförfattare, Kristina Johansson, forskare i genus och organisation vid Luleå tekniska universitet, Christer Edeholt, Umeå. Fler namn tillkommer.
Välkommen att lyssna till och delta i samtalet, EFTERSNACK: ROSA RUMMET är gratis och det finns möjlighet att köpa lättare mat och dryck i Bistro Norrlands bar. Samtalet håller på ca 45 minuter.

NORRBOTTENSTEATERN tisdag 11 april
Daddy Issues kl 19- ca 19.45 Ord: 150 kr. Student/ungd tom 26 år: 100 kr
Eftersnack: Rosa rummet ca kl 20.00-20.45 – fri entré

Presscitat

"Vi lurar lätt oss själva att vi är frigjorda vad gäller kärlek och att det finns få tabun kvar. Ändå visar Pershagen ett tydligt tabu med glasklar tydlighet." /.../ "Efteråt får hon stående ovationer, och det är nog inte många som såg föreställningen som gick därifrån utan att ha fått något att diskutera och fundera över." (Catta Neuding, Blånd)
"Pershagen utstrålar teatralisk charm och mod." /.../ "visar både styrka och sårbarhet" /.../ "Med beundran berättar Pershagen om (socialt) förbjuden attraktion" /.../ "Med enkla medel utforskas ett tabubelagt ämne som lämnar en förstående." (Edwin Chalusi, Scenkonstguiden)

Manus och regi
Rebecka Pershagen

Medverkande
Rebecka Pershagen

Datum
11 april kl 12 och kl 19.

Föreställningens längd
Cirka 1 timme utan paus.

Foto: Linda Hörnfeldt.

https://youtu.be/h4ZfZKcsETk

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.