Hoppa till innehållet
  • Eftersnack: Rosa rummet

    Hedda Gabler

Torsdag 11 maj, efter Dramatens gästspel Hedda Gabler, pratar vi vidare med regissören Anna Pettersson om hennes framgångsrika och nyskapande tolkning av Ibsens klassiker från 1890. Vad har pjäsen och uppsättningen att säga oss idag om scenkonsten, om patriarkatet, äktenskapet samt män och kvinnors livsutrymme?
 
Berättelsen om den frustrerade kvinnan och hennes allt mer desperata behov av att slå sig loss från de patriarikala strukturer som håller henne fången, har spelats för utsålda hus på Dramaten. Anna Pettersson spelade själv titelrollen i Hedda Gabler på Stockholms stadsteater 1998. Skådespelerskan är numera främst regissör och gjorde i fjol en rosad uppsättning av Ibsens Vildanden på Dramaten. I sin tolkning av Hedda Gabler fortsätter Anna Pettersson att utforska Ibsen i ett lika avskalat format och med en lika radikal attityd.

Välkommen att lyssna till och delta i samtalet, EFTERSNACK: ROSA RUMMET är gratis och det finns möjlighet att köpa lättare mat och dryck i Bistro Norrlands bar.

NORRBOTTENSTEATERN torsdag 11 maj
Hedda Gabler kl 19–ca 20.10
Läs mer och köp biljett här.
Ord: 300 kr. Senior/pensionär: 250 kr. Student/ungd tom 26 år: 150 kr.

Eftersnack:Rosa Rummet ca 20.30–21.15. Fri entré, ingen föranmälan krävs.

Medverkande i Rosa rummet:
Anna Pettersson, regissör
Elisabeth Lax, teaterchef Norrbottensteatern

Genus- och organisationsforskaren Kristina Johanssons medverkan är tyvärr inställd pga sjukdom.

Samtalet håller på ca 45 minuter.

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.