Hoppa till innehållet
  • Soppteater - våren 2016

Soppteater med underhållning och soppa.
Tisdagar kl 12:00, scen 3.
NYHET! Nu kan du köpa dina biljetter via
www.norrbottensteatern.se, Kulturens hus och www.ticketmaster.se

Biljettpris 180 kr/person


I Faderns, Sonens & Försäkringskassans namn

Eric Löwenthal gör med värme och djärvhet en ren humorföreställning utifrån att vara far till en son med grav utvecklingsstörning. Sällan är humor på mer allvar! Sällan är allvaret så underhållande roligt!

Komiker Eric Löwenthal har i över 15 års tid roat folk på landets ståuppscener med sin varma och intelligenta observationshumor. Här tar han det hela ett steg längre.

Människor med utvecklingsstörning tillhör de allra mest utsatta i vårt samhälle. Ändå gör Eric Löwenthal här en rakt igenom skrattfylld föreställning utifrån att vara förälder till en son med en grav utvecklingsstörning.

Med humor skjuts både fördomar och byråkratiska överdrifter i sank, och när skratten och krutröken lagt sig, är det befriande att konstatera att humor är ett bra mycket effektivare vapen än all världens upplysningskampanjer eller vapensystem. Dessutom är det värmande att få komma in i en värld som många av oss till vardags står utanför. Fadern är en unik, djärv och fantastisk rolig föreställning som du inte vill missa! Eric Löwenthal har sin bakgrund i fria teatergrupper i Göteborg, men arbetar sen många år tillbaka huvudsakligen som ståuppkomiker. Och som sådan uppträder han på landets större humorscener, t ex Lunds Humorfestival, Skrattstock, Stockholm respektive Malmö Comedy Festival och hemmascenen Norra Brunn.

"Kärlek, värme och en stor portion humor"  - Gefle Dagblad
"Publiken skrattar för fullt" - Corren

Tisdag 5 april (spelas även kl 19.00 samma dag, mer info här)
Soppa:
Kycklingsoppa med kokosmjölk och koriander


 

Dans-soppa "Föreställningen 2.0"

Per Sundberg, dansare och skådespelare, känd från bl.a. "La Cage aux Folles" och "Julshow" på Norrbottensteatern, bjuder upp till dansant underhållning

Med dans, liveprojektioner, musik och tejp spelar Föreställningen med vårt seende och hur vi tolkar det vi ser. Genom kroppsliga krokiga former och grader av gravitation skapas en tänkeväckande och underhållande föreställning som har väckt nyfikenhet både hos en van danspublik och hos förstagångsbesökaren. 


Föreställningen 2.0 är en förlängd och bearbetad version av Föreställningen som hade sin urpremiär 2011. Föreställningen 2.0 visas härmed för första gången. 

Idé, koreografi och dans: Per Sundberg
Ljus och projektioner: Marcus Hagman
Musik: Township Funk av DJ Mujava samt Dimension Sculpture, Tundra & Irrbloss av Dorisburg.Tisdag 12 april
Soppa:
Potatis och purjolökssoppa med äpple och rostat sidfläsk


Selma!

Inte bara en bild på en tjuga - om Selma Lagerlöf och hennes liv utanför skrivandet.

Vem var hon egentligen den där Selma?
Många känner henne som kvinnan på vår tjugukronorssedel. Andra som den framgångsrika författaren och nobelpristagaren. Men hur många känner den unga målmedvetna Selma? Hon som trots barndomens förlamningoch försvagade kropp hade envilja av stål, som trotsade sin faroch reste till Stockholm för att bli lärarinna, som deltog i kampenför kvinnlig rösträtt, som klippte håret kort långt innan det blev mode, var politiskt engageradi Värmland, blev förälskad i en kvinna och hjälpte en annan nobelpristagare att fly undan nazisterna.
 
Margareta Niss berättar och gestaltar Selmas liv i regi av Anna Söderling. Senare i höst kan ni se Margareta som den äldre Selma i PO Enquists – Bildmakarna.
Anna Söderling har skrivit manus och regisserar denna föreställning. Anna har djupdykt in i
Selmas värld och funnit en komplex kvinna med egenheter som vi inte visste fanns.

"Pjäsen Selma! värmer hjärtat" - Norran
"Resultatet blir strålande" - Norran


Torsdag 14 april (nytt datum och nytt programinnehåll, mer info här)
Soppa:
Potatis och purjolökssoppa med äpple och rostat sidfläsk


 

Premiär
4 apr 2016

Föreställningens längd
ca 1 tim

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.