Hoppa till innehållet
  • Mästaren och Margarita

Det är 1930-tal i Moskva. En främling dyker upp. I sitt sällskap har han en körledare i jockeymössa och en talande, skutglad jättekatt. Woland berättar om hur han själv var närvarande vid ett möte mellan romaren Pontus Pilatus och en ung upprorsman som gripits i Jerusalem. Därefter börjar märkliga saker hända och främlingen verkar kunna förutspå vad som ska ske härnäst. Det är som om djävulen själv har kommit för att skapa oro och panik i Moskva.
Bulgakovs klassiska roman har kommit att bli ett av mästerverken i den moderna litteraturen, Den är förknippad med halsbrytande fantasteri, vild komik och bitsk satir. Den kan sägas vara en form av magisk realism långt innan begreppet var uppfunnet. Boken pendlar mellan slapstick och djupaste allvar, mellan teologiskt djupsinne och svidande kritik av de kappvändande ryska litteraturkritikerna.

När vi läste Mästaren och Margarita första gången så kändes det i hela rummet att det här var ett manus vi gick igång på.
Pjäsen har en häftig balans mellan djupt allvar och komik, magi och realism. Det handlar om tro, godhet, ondska, kärlek och samhälle.
Det är en historia som ger oss många bilder och kittlar vår fantasi. När vi läste var det som att våra kroppar bara ville börja röra sig. Den är mystisk, lekfull och spännande och innehåller många roliga och intressanta karaktärer.
Vi ser mycket fram emot att sätta upp Mästaren och Margarita som vår slutproduktion.

/Avgångsklassen 2016 på Teaterhögskolan i Luleå.


Biljetter

Alla biljetter - 60 kr
Bokas via ltu.se/teater

Premiär
22 apr 2016

Manus
Manus Michail Bulgakov. Dramatisering: Niklas Rådström.

Regi
Natalie Ringler

Skådespelare
David Andersson, Lycke Claesson, Daniel Dahlin, Amanda Jansson, Alva Pettersson, Maren Sennels Jenssen, Charlotte Trulsen och Pascal Wibe.

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.