Hoppa till innehållet
  • Kanske Frankenstein?

En rolig, engagerande och tankeväckande föreställning om livet. Om utanförskap och vårt behov av kärlek. Om rätten att bli älskad.

Mary Shellys roman Frankenstein eller den moderne Prometheus är en klassiker. Berättelsen om Dr Frankenstein och hans monster har fängslat sina läsare i snart tvåhundra år och har filmatiserats otaliga gånger.
Men kan man göra den som enmansteater? Jens Nilsson kastar sig våghalsigt ut i detta mästerverk, ensam på scenen men med publi­ken till hjälp. Resultatet är en föreställning som är lekfull och all­varlig, söt och salt, vacker och ful – och stundtals svindlande och halsbrytande. En föreställning som livet självt, i stort och smått.

Kanske Frankenstein? återger inte hela romanen. Inte heller är det troligt att den ena föreställningen är lik den andra. Att den bjuder på skratt och publikengagemang är dock helt säkert.

Jens Nilssons har tidigare gjort succéerna En mans föreställning och Kanske Romeo och Julia? som enmansteater. Med sin komiska timing och fantastiska improvisationsförmåga roar och berör han hela sin publik.


PRESSCITAT

"En timme ren teatermagi" - Allehanda

"Det är en pjäs som både är i och utanför tiden, men som kanske just därför, går ända in" - Norran

"I grunden bygger den på Mary Shelleys klassiska roman ... Men Jens Nilssons version är humorteater" - Sundsvalls tidning

PUBLIKCITAT

"Blev tårögd. Makalöst, hjärta, smärta,fint sorgligt och galet i en enastående enmansshow. För er som inte redan köpt biljetter - skynda fynda!"

"Jens är en fenomenal teaterbegåvning ! Har dessutom en bra publikkontakt och kan improvisera på ett värdigt sätt! Han har ett kroppsspråk som imponerar ! Han kan också nå olika åldrar!"

"Jens Nilsson levererar än en gång och gör en inte besviken. Han är kvick och samtidigt eftertänksam. Har en fantastisk närvaro med publiken och man vill bara se mer."


Biljetter

Dagtid 180 kr (inkl soppa)
Kvällstid Ordinarie 160 kr, ungdom/student 100 kr

Norrbottensteatern, Kulturens Hus och Ticketmaster

Premiär
7 nov 2016

Manus
Jens Nilsson

Musik
Örjan Lidén

Scenografi
Lennart Hedlund

Kostym
Lennart Hedlund

Skådespelare
Jens Nilsson

Föreställningens längd
ca 50 min

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.