Hoppa till innehållet
  • I Faderns, Sonens och Försäkringskassans namn

Eric Löwenthal gör med värme och djärvhet en ren humorföreställning utifrån att vara far till en son med grav utvecklingsstörning. Sällan är humor på mer allvar! Sällan är allvaret så underhållande roligt!

Komiker Eric Löwenthal har i över 15 års tid roat folk på landets ståuppscener med sin varma och intelligenta observationshumor. Här tar han det hela ett steg längre.

Människor med utvecklingsstörning tillhör de allra mest utsatta i vårt samhälle. Ändå gör Eric Löwenthal här en rakt igenom skrattfylld föreställning utifrån att vara förälder till en son med en grav utvecklingsstörning.

Med humor skjuts både fördomar och byråkratiska överdrifter i sank, och när skratten och krutröken lagt sig, är det befriande att konstatera att humor är ett bra mycket effektivare vapen än all världens upplysningskampanjer eller vapensystem. Dessutom är det värmande att få komma in i en värld som många av oss till vardags står utanför. Fadern är en unik, djärv och fantastisk rolig föreställning som du inte vill missa! Eric Löwenthal har sin bakgrund i fria teatergrupper i Göteborg, men arbetar sen många år tillbaka huvudsakligen som ståuppkomiker. Och som sådan uppträder han på landets större humorscener, t ex Lunds Humorfestival, Skrattstock, Stockholm respektive Malmö Comedy Festival och hemmascenen Norra Brunn.

"Kärlek, värme och en stor portion humor" /Gefle Dagblad
"Publiken skrattar för fullt"/Corren
"En underhållande historia om en pappa, hans son och kärleken dem emellan"/Norrköpings Tidningar

FADERN blev inför Svenska Standupgalan 2015 blivit nominerad som "ÅRETS FÖRESTÄLLNING".

Premiär
4 apr 2016

Manus
Eric Löwenthal

Skådespelare
Eric Löwenthal

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.