Hoppa till innehållet
  • Bäst före? Om kärlekens hållbarhet

När vi gifter oss är det oftast tänkt att vara för livet. Ändå går hälften av paren skilda vägar till slut. Vad är egentligen kärlek?
Varför tar den slut? Finns det något recept på lyckliga förhållanden, eller är det ens menat att två människor ska leva tillsammans hela livet?

Manusförfattaren och regissören Karin Wegsjö duckar inte för livets stora och komplicerade frågor. Föreställningen ”Bäst före?” bygger på intervjuer om kärlek med personer i olika åldrar från norr till söder. Resultatet är en resa i människans komplicerade inre, om kärlekens nyckfullhet och paradoxer, om att älska och låta sig älskas, val och valfrihet, tolerans och självförverkligande.
Nyfiket och analytiskt dissekeras kärlekens villkor på scenen för att sedan med humoristisk svärta presenteras i en kraftfull blandning av teater, film, dans och musik. En tänkvärd och underhållande föreställning för alla som någonsin funderat över kärlekens svårfångade väsen.


PRESSCITAT

"Kollage av små bitar kärlek" - Sundsvalls tidning

"Det är intressant, ytterst allmängiltigt och viktiga frågor som väcks" - NK
"Angeläget om kärlekens utmaningar" - NK

PUBLIKCITAT

"När jag läste recensionen i tidningen blev jag lite besviken när den inte fick så bra betyg, tur att man får göra sin egen bedömning, jag och min vän gav den en 5.a på en skala 1-5.
En teater som verkligen berör en och man får sig en tankeställare. Bra skådespelare. Kan verkligen rekommendera den till andra vilket jag redan gjort.
Enda synpunkt jag har är att man kanske kan sänka "ljudet" lite i slutet" - TEATERBESÖKARE

"Intressant föreställning med hög igenkänningsfaktor. Flera frågor att reflektera över och samtala om, med sin partner och vänner. Aktuell för alla, gammal som ung." - TEATERBESÖKARE

"Jag tyckte föreställningen var bra. Man kände igen många saker. Stundtals var det som att se sig själv i en spegel." - TEATERBESÖKARE

"Jag och min vänninna såg den. Vi tyckte den var bra. Av 5 stjärnor ger vi båda ca 3 stjärnor. Den var tänkvärd, igenkännande. Den var OK." - TEATERBESÖKARE
#bästföreomkärlekenshållbarhet #tankaromkärlek


Publiken sitter vid cafébord och kan ta med dryck och tilltugg in i salongen.
Produktionen är ett samarbete mellan Norrbottensteatern och Teater Västernorrland.

Premiär
29 jan 2016

Manus
Manus: Karin Wegsjö. Dramaturg: Jonna Nordenskiöld

Regi
Karin Wegsjö

Musik
Magnus Andersson Lagerqvist

Koreografi
Tove Sahlin

Scenografi
Anna Söderberg

Kostym
Karin Wegsjö

Skådespelare
Åke Arvidsson, Helena Svartling och Karin Paulin

Föreställningens längd
ca 2 tim inkl paus

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.