Hoppa till innehållet

NYPREMIÄR hösten 2016!

I återuppsättningen av succéföreställningen ”Avgörande ögonblick” från 2015 berättas sanna, känslosamma och häpnadsväckande historier som förändrat 25 norrbottningars liv. Som att avslöja sin make inför alla under kyrkkaffet, mötet mellan IFK Luleå och Liverpool FC på Skogsvallen, miraklet som kom genom skorstenen eller diamantprospektering i Pite älvdal.
En annorlunda och stark teaterupplevelse som bekräftar att verkligheten alltid överträffar dikten.

___________

När dörrarna till scen 2 öppnas välkomnas ni av skådespelarna som hjälper er att hitta en plats i rummet. Publiken sitter både på scenen (lösa stolar runt om skådespelarna) och i gradängen (sk. biosittning). Samtliga platser är onumrerade, även om biljetten visar ett platsnummer.

Varmt välkommen till Norrbottensteatern!


PRESSCITAT

”Ögonblick som roar, oroar och fängslar” (NSD)

”Sanna ögonblick vävs ihop till ett. ...stor teaterupplevelse” (NK)

”Historier som berör” (PT)

PUBLIKCITAT

"Skådespelarnas skicklighet var avgörande i dessa berättelser. Karins förvandling efter paus var helt enorm, lysande!"

"Otroligt bra skådespeleri. Fart och fläkt. Gripande och kul. Ibland rann tårar för att en stund senare locka till skratt. Sångerna som bröt av ibland hade kunnat vara någon till. Karin Paulin lyfter föreställningen med sin enorma röst."

"De berättelser som teatern bygger på var olika, både komiska och oerhört tragiska. Ena stunden skratt och nästa en smäll rakt i magen. Oerhört tänkvärt!! En stark 4:a från mig."

"Skojigt, bra med dialekter som förstärker intrycket, lite trist med fotbollsdelarna, aktuella ämnen som barnomsorg, kvinnoförtryck- BRA att det tas upp!"

"Man sitter med olika miner hela kvällen allt eftersom historierna spelas upp, en del dramatiska och en del komiska. Klart sevärd! 5 rosor av 5 möjliga."

"Man skrattar och gråter om vartannat. Alla borde se den!!!"

"Bland det bästa jag sett på Norrbottensteatern! Roligt, gripande och såååå bra! Helt otroligt att allt är sant!"

"Vi var sju kollegor som åkte och såg denna föreställning, flera hade aldrig besökt Norrbottensteatern tidigare. Vilken upplevelse! Litet, intimt och fantastiskt berättat! Trots viktiga och tunga berättelser och budskap kände vi oss ändå upplyfta när vi gick hem. Stor igenkänningskomik. Nu vill resterande 63 kollegor också gå. Och jag vill också se den igen!"

"Både skratt och gråt. Viktiga berättelser som visar på livet i Norrbotten, då som nu. Smart gjort och bra tempo. Fantastiska skådespelarinsatser."

....och många många fler, som inte ryms på hemsidan!

Premiär
8 sep 2016

Manus
Rasmus Lindberg

Regi
Rasmus Lindberg

Scenografi
Mona Blombäck

Kostym
Ina Andersson

Skådespelare
Karin Paulin, Mats Pontén, Maja Runeberg, Gustav Ekman Mellbin

Föreställningens längd
ca 2 tim 30 min inkl paus

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.