Hoppa till innehållet
  • Skogens Konung - soppteater

Norrbottensteaterns Soppteater är en klassiker med många år på nacken och alltjämt ett otroligt populärt sätt att kombinera nytta med nöje under lunchrasten. Vi serverar dig en varm soppa med nybakt bröd som du äter i teatersalongen medan föreställningen pågår. För bara 180 kr får du mat för både kropp och själ och kan efteråt stiga ut i dagsljuset som en ny och gladare människa! Ta med dig kollegorna och vännerna och boka bord!

Hjärtligt välkomna, smaklig måltid och mycket nöje!
I ”Skogens Konung” följer vi Robert och hans något komplicerade relation till sin pappa Verner. Livet för Robert blir inte lättare efter Verners bortgång, då det visar sig att det finns ett halvsyskon vid namn Verna. Nu börjar en tragikomisk strid om Verners tillgångar, framförallt hans skogsfastighet som värderats till flera miljoner kronor.

Men det är också en berättelse om pojken Greger och hans farfar, om en uppväxt i skogen, i skugglandet mellan hav och fjäll. Musik, skådespeleri och berättande väver samman skrönor och verkliga händelser och till slut handlar allting om vårt förhållande till skogen – avverka eller skövla? Vårda eller kalhugga? Och vem är egentligen Skogens Konung?

Meny

Ungersk gulaschsoppa med högrev & paprika.

Kontakta Bistro Norrland i god tid om du har livsmedelsallergier eller behöver specialkost av något slag.

 

Presscitat

Skrönan om Verna och Roger är humoristisk men med en mångfacetterad underton. ... väcker liv i livsviktiga, politiska frågor och får publiken att reflektera över sitt eget förhållande till skog. ... en intensiv kärleksförklaring till tallarna, granarna och björkarna. (Norran)
...en hjärtevärmande berättelse med hög igenkänning och befriande humor. (Folkbladet)

Manus
Martin Lindberg

Regi
Martin Lindberg

Scenografi och kostym
Linda Tublerova

Musikarrangemang
Cay Nyqvist

Ljus
Bertil Rhodin

Medverkande
Greger Ottosson

Datum
4 april kl 12.

Föreställningens längd
Cirka 1 timme

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.