Hoppa till innehållet
  • Scenlunch 5 mars

    När prinsen kom till byn, av Västerbottensteatern

En smaklig soppa tillsammans med en timmes underhållning.

Gunnar Eklund i en helt ny berättarföreställning – en fri tolkning av Torgny Lindgrens berättelse I Brokiga blads vatten.

”En dag när moster Lydia stod vid köksbordet – ja det var under kriget och hon hade just kokat tre fläskläggar som hon skulle plocka köttet av – knackade självaste prins Eugen försiktigt tre gånger på dörren innan han steg in. Moster Lydia visste ju inte alls vem det var och ropade: Plats! Plats! Prins Eugen ställde sig genast i givakt men det var inte åt honom hon skrikit, utan åt den danska doggen Lola som hon fått i stället för betalning av en nasare från Boden som stulit´na i Bygdsiljum…”
Vilken sanning det ligger i det här – att prins Eugen skulle ha kommit på besök hos moster Lydia i Norsjö – är inte så lätt att veta då hennes systerson, och tillika berättelsens författare, heter Torgny Lindgren. Han skrev en gång till Gunnar Eklund att ”man icke ska vara återhållsam då man ljuger.”

Få skådespelare har väl tolkat Torgny Lindgrens texter och karaktärer så ofta som Gunnar Eklund gjort. Allt från Skrävel Jani i Ormens väg på hälleberget, till berättelsen om Skräddare Molin som också spelades in för TV. Och nu, tio Torgnyproduktioner senare, presenterar Västerbottensteatern stolt När prinsen kom till byn – en färgglad berättelse om livet och kärleken till konsten.

Scenlunch 

Biljettpriser:
Ordinarie pris: 180 kr inkl soppa 

Speldatum:
Tisdag den 5 mars kl 12:00
på Norrbottensteaterns Scen 3

Författare:
Torgny Lindgren
Manus:
Gunnar Eklund
Regi:
Bobo Lundén
Scenografi och kostym:
Linda Tubler
Medverkande:
Gunnar Eklund

Längd: ca 1h

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

Recensera

Speldatum


tis 5 mar 12:00 Scenlunch 5 mars Scen 3 Köp biljetter