Hoppa till innehållet
  • Let's inherit the Earth

    Av Morna Pearson - gästspel 14 november

En humoristisk och absurd föreställning där klimatvetenskap och och verklighet skruvas till bristningsgränsen - ett gästspel från Profilteatern i Umeå!

Ruttnande sjögräs driver mot ett område lyxiga strandvillor någonstans i Karibien. Villorna ägs av den skotska familjen Mucklefanny och den svenska familjen Skinka. Sköldpaddorna fastnar i sjögräset, men det är familjernas minsta bekymmer. De är mer oroade över hur det illaluktande sjögräset kommer att påverka värdet på deras fastigheter och kvaliteten på deras cocktails.

I de skotska högländerna bunkras vapen, gummibåtar och Marmite, i händelse av en ”händelse”. Och mycket riktigt, Nordsjön svämmar över och vänder upp och ner på hela norra Europa.

De svenska skogarna brinner. Josef och Tove och deras son Lukas packar ihop sina saker medan elden närmar sig. Lukas undrar om farmor är kvar på övervåningen. Hon är väl inte en kackerlacka på riktigt som pappa säger? Flyktingarna från elden och översvämningen möts i vildmarken, osäkra på i vilket land de ens befinner sig i. Sköldpaddorna simmar för sina liv samtidigt som de västerländska fastighetsägarna muteras och välkomnar havet som börjar nå deras balkonger. Vad är en sköldpaddas favoritdrink?

Let's inherit the Earth är resultatet av ett internationellt samarbete mellan Profilteatern i Umeå och skotska Dogstar Theatre Company. Föreställningen, som har premiär på Fringe Festival i Edinburgh den 10 augusti 2018, spelas även på turné i Skottland, i Västerbotten och i hela Sverige.  

Föreställningen spelas på engelska och textas till svenska.

Presscitat

”Kombinerar en uppsluppenhet med förkrossande politisk satir… En av de mest anarkistiska, vältajmade och minnesvärda föreställningarna på Fringe-festivalen.” (The Scotsman ✰✰✰✰)
”Lyckas med att dramatisera de mänskliga konsekvenserna av global uppvärmning. Den skotska och svenska ensemblen slår samman sina accenter, sin nationella politik, och sina personligheter i föreställningen och skapar en tillfredsställande blandning av lokalism och internationalism. Gå och se den här föreställningen innan Nordsjön slukar dig.” (Edinburgh Festivals Magazine ✰✰✰✰✰)
”Slagkraftig och stark påminnelse om att mer måste göras om våra barn ska ärva jorden.” (The Wee Review ✰✰✰✰)

Absurd humor för vuxna

Biljettpriser
Ordinarie pris: 220 kr
Teaterombud: 220 kr
Ungdom t o m 26 år/Student: 100 kr
Pensionär: 220 kr
Grupper (21 personer eller fler): 175 kr/person

Biljettsläpp: tisdag den 5 juni 2018 kl 17.00

Föreställningsdatum
Onsdagen den 14 november kl 19.00 på Norrbottensteaterns Scen 2

Av
Morna Pearson

Regi
Ben Harrison

Scenografi och kostym
Ulla Karlsson

Musik
Jonny Hardie

Ljusdesign och teknik
Martin Ogland

Rekvisita och konstruktion
Jacob Petersson

Scenmästare
Katy Steele

Produktion
Patrik Ågren, Donna Macrae och Elin Larsson

Medverkande
Lina Hognert, Jan Karlsson, Sarah McCardie, Tobias Morin och Matthew Zajac

Föreställningens längd 
ca 1 tim 20 min, ingen paus

Föreställningsinformation
Föreställningen spelas på engelska och textas till svenska

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

Recensera

Speldatum


Det finns inga kommande föreställningar av den här typen.