Hoppa till innehållet
  • Sara Arnia - Vägen hit

    "Det är ingen tvekan - det är en älskad skådespelare som säger adjö till sin publik" (NK)

Under november månad spelar Sara Arnia ett mindre antal självbiografiska föreställningar på Norrbottensteatern och på turné i länet. Missa inte detta unika tillfälle!

Sara Arnia kom till Norrbottensteatern från teatern i Vasa, Finland, 1970. På ett foto i ett av hennes många album står en femårig Sara med väska i handen på väg till Sverige. Pappa har nyss stupat i kriget och Sara skickas som krigsbarn till Prinsnäs utanför Råneå. Sex år senare tvingas hon bryta upp från den tillvaro som blivit hennes för att åka tillbaka till mamma och syskonen i ett Finland, märkt av krig och fattigdom.

Vägen hit är en självbiografisk föreställning. På scenen har Sara med sig en piedestal, en blå stol från Prinsnäs, en gammal kappsäck och en docka. Hon tar sen med publiken på en resa på sin väg, till Norrbottensteatern. Med monologen Vägen hit vill Sara Arnia tacka all publik som kommit för att se henne uppträda under hennes mångåriga skådespelarkarriär.

- Publiken har varit så fantastisk, vare sig de varit 11 personer eller 90, så har de ändå kommit till teatern. Jag känner en djup önskan att tacka dem från mig själv som Sara, även om jag alltid haft teatern i ryggsäcken. 

Presscitat

"Oavsett om man följt Sara Arnia som skådespelare eller inte så är föreställningen "Vägen hit" en ynnest att få ta del av" (NSD)
"Det är ingen tvekan - det är en älskad skådespelare som säger adjö till sin publik. Sara Arnia, du kommer vara saknad!" (Norrbottens-Kuriren)
"I sin sista föreställning kliver Sara Arnia ur alla roller och ger publiken den finaste gåvan: sig själv." (NSD)
"Det är vackert och både anspråkslöst och anspråksfullt på samma gång. Och så denna underbara berättelse, utan manus men med några stolpar i en pärm. När drygt två timmar förflutit vill applåderna aldrig ta slut." (Norrbottens-Kuriren)

Biljettpriser
Ordinarie pris: 200 kr
Teaterombud: 140 kr
Ungdom t o m 26 år/Student: 100 kr
Pensionär: 160 kr
Grupper: 160 kr

Premiär
3 november 2017

Av, om och med 
Sara Arnia

Öga
Karin Parrot Jonzon

Tekniker
Stefan Hägglund

Föreställningens längd 
ca 2 timmar, ingen paus

Norrbottensteatern bjuder på kaffe och finska pinnar i samband med föreställningen.

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.