Hoppa till innehållet

Våra föreställningar - två uppsättningar per år

Hösten 2015 satte vi upp vår första föreställning, Man vänjer sig ju vid det vackra. Sedan dess har vi producerat två uppsättningar per år. Våra föreställningar har visats både på Norrbottensteatern och har även nått den unga publiken i länet genom turnéer.


Här presenterar vi ett urval av våra pågående och tidigare föreställningar.

Föreställningar 2019

Sannas sanna jag

Av Rasmus Lindberg. Premiär den 7 maj 2019. 

Sannas sanna jag är en stor och påkostad högstadieproduktion under Ung Scen Norrs flagg, i samarbete med Teaterhögskolan i Luleå. Elva skådespelare på scenen berättar historien om Sanna, som har skrivit en pjäs om sin flykt från sin familjs frikyrka, och det är den pjäsen vi tittar på. En pjäs om besatthet och längtan efter att äntligen få vara sig själv. Uppförd över sextio gånger av olika folkhögskolor och gymnasieklasser i Sverige och Finland. Nu sätts den för första gången upp på en professionell teater.

Regissör: Rasmus Lindberg
Scenograf/kostymör: 
Mona Knutsdotter
Maskör: Gemila Löfgren Roberts
Skådespelare: Nora Bredefeldt, Erik Kaa Hedberg och Therése Lindberg. Studenter från Teaterhögskolan år 1 vid Luleå tekniska universitet.  


Klossarna

Tre skådespelare och 300 klossar! I lek och närkontakt med förskolepubliken försöker tre hjältar hitta svar på samtidens stora frågor om rättvisa. Frågor som vuxenvärlden ännu inte har löst: Vilka klossar är mina och vilka är dina? Om alla inte kan få lika många klossar, hur bestämmer vi vem som ska få flest? Vad gör man om någon bygger ett slott av alla klossarna och sitter där inne och häckar? Stormar slottet? Och vad gör man när någon river det höga torn som man under så lång tid har byggt upp? Vad gör man när hela världen rasar? Vem ska bygga upp den igen? Två sjungande babyrobotar? Jaaaaa! En interaktiv pjäslek om att dela med sig för förskolan producerad av Ung Scen Norr.

Pjäsförfattare: Rasmus Lindberg
Regissör: Johanna Salander
Scenograf/kostymör: Mona Blombäck
Maskör: Gemila Löfgren Roberts
Skådespelare: Nora Bredefeldt, Erik Kaa Hedberg och Therése Lindberg

 

Tidigare föreställningar av Ung Scen Norr

 

Hösten 2018
Doll Conspiracy

 

Våren 2017
Run for it

En föreställning om raggning. Och rymden. Med utgångspunkt i intervjuer med ungdomar från Norrbotten dekonstruerar vi raggningen som fenomen och själva ”jakten”. Vad är det vi letar efter? Vi skärskådar kärlek och kärlekssorg. Tittar närmare på krossade hjärtan, svartsjuka och svek. Och fuckboys. Och ghosting. Vem ska man vara ihop med i Norrbotten om alla flyttar härifrån? Med både stort allvar och lätt tilltal angriper vi ett komplicerat och mångfacetterat ämne. Och just ja, hela tiden finns rymden därute. Oändlig.
Run for it spelades på skolturné för åk 8-9 samt gymnasiet i samtliga Ung Scen Norrs pilotkommuner. Dessutom gavs offentliga föreställningar  på Norrbottensteatern och under Pride festivalen i Luleå.

Regi: Tobias Sondén
Dramaturg: Fijona Jonuzi
Medverkande: Nora Bredefeldt och Gustav Ekman Mellbin. Fr o m 2 maj ersatte Peter Åström Gustav Ekman Mellbin.

 

 

Våren 2016
Vi hänger inte här vi går runt


Vi hänger inte här, vi går runt är Ung Scen Norrs andra föreställning och har producerats i samarbete med Riksteatern barn & unga. Föreställningen är en fristående fortsättning på pjäsen Man vänjer sig ju vid det vackra. Genom intervjuer och workshops i Norrbotten och i Botkyrka har vi försökt fånga berättelserna, rädslorna och drömmarna som ungdomarna bär på. Uppsättningen turnerade i Norrbotten våren 2016.

Av: Unga i Botkyrka och Norrbotten, Riksteatern och Ung Scen Norr
Regissör:Johanna Larsson
Scenograf och kostym: Linda Wallgren
Dramaturger: Ninna Tersman och Marioan Hosseini
Skådespelare: Nora Bredefeldt, Maria Grudemo El Hayek, Tobias Sondén & Josef Törner
Dramapedagog och lärarhandledning: Mervi Jaako

 

Hösten 2015
Man vänjer sig ju vid det vackra

Man vänjer ju sig vid det vackra var Ung Scen Norrs allra första föreställning med premiär i Älvsbyn den 28 augusti 2015. Föreställningen spelades för samtliga elever i åk 7-9 i Ung Scen Norrs pilotkommuner Arvidsjaur, Gällivare, Jokkmokk, Pajala och Luleå under hösten 2015. Föreställningen producerades i samarbete mellan Riksteatern och Ung Scen Norr.

Av: Unga i Norrbotten och Ung Scen Norr
Regissör: Johanna Larsson
Scenograf: Linda Wallgren
Dramaturg: Hanna Borglund
Skådespelare: Nora Bredefeldt, Tobias Sondén

By Formsmedjan. Powered by Yago