Hoppa till innehållet

Ung Scen Norr vill skapa scenkonst som utmanar, involverar och synliggör unga norrbottningar. Vi vill vara den självklara mötesplatsen för ung scenkonst i Norrbotten. Vi arbetar för att barn och unga, oavsett var de bor, ska ha tillgång till professionell scenkonst.

Detta innebär att Ung Scen Norr även jobbar för att alla barn och unga i Norrbotten ska ha möjlighet att utöva teater på fritiden. Det arbetar Ung Scen Norr med genom att erbjuda fortbildning inom scenkonst och teater till både teaterledare/dramapedagoger och unga grupper i länet. Det görs bland annat genom:

  • Teaternät Norr – Ett nätverk för teaterledare och dramapedagoger i Norrbotten. Ung Scen Norr arrangerar fortbildningsträffar för ledarna, Crash Camps (teaterläger) för de unga grupperna samt söker ständigt nya samarbeten.
  • Öppna upp Norrbottensteatern för alla! –  Ung Scen Norr erbjuder rundvandringar och besök hos verkstäderna, ateljéerna och den konstnärliga personalen i teaterhuset i Luleå.
  • Titta in bakom kulisserna på turné! – När Norrbottensteatern turnerar i länet välkomnas teatergrupper och intresserade att titta in bakom kulisserna, prata med en skådespelare eller tekniker och få inspiration till fortsatt skapande!

 

Just nu erbjuder Ung Scen Norr en teaterkoffert med kostym och rekvisita med sagotema som kan bokas kostnadsfritt om du har en teatergrupp!

Se rekvisitör Hillevi och dramapedagog Mervi berätta mer om kofferten här:

 

Boka teaterkofferten här!

Gå med i facebookgruppen Teaternät Norr eller kontakta oss på Ung scen norr  om du har frågor, idéer eller önskemål kring aktiviteter för unga teatergrupper i Norrbotten!

 

By Formsmedjan. Powered by Yago