Hoppa till innehållet

Inspirerande säljare med stark dragningskraft

Norrbottensteaterns målgrupper består av såväl privatpersoner som många olika typer av företag, organisationer och föreningar i hela länet. Våra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter avser ett brett utbud av scenkonst och andra evenemang, men vi erbjuder också andra företagsarrangemang och aktiviteter, bland annat till våra samarbetspartners.

Nu söker vi en kreativ och inspirerande säljare med stark dragningskraft och talang för att skapa och genomföra värdeskapande och relationsbyggande aktiviteter på en länsomfattande marknad. Vi erbjuder rätt person ett omväxlande arbete inom en kreativ och konstnärlig verksamhet samt en öppen och inspirerande arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

Din roll

Som säljare rapporterar du direkt till marknads- och försäljningschefen. I dialog med denne omsätter du Norrbottensteaterns försäljningsstrategi i operativa planer och konkreta aktiviteter som du sedan också genomför och följer upp. Säljaren deltar även i övergripande marknadsprojekt som syftar till utveckling av produkter, koncept, kampanjer, försäljningsaktiviteter, event och liknande, framför allt med avseende på marknadsföring och försäljning via det personliga mötet. Det operativa försäljningsarbetet innefattar aktiviteter för att utveckla och leda försäljningen av Norrbottensteaterns offentliga arrangemang mot befintliga kunder (merförsäljning) samt potentiella kunder i utvalda målgrupper i Luleå och länet, i första hand företag och andra organisationer. Du ansvarar också för att planera och genomföra inspirerande och säljstödjande aktiviteter för teaterns ombud och ambassadörer. Internt ansvarar säljaren för koordinering av alla försäljningsinsatser som marknadsavdelningen genomför samt fungerar som säljstöd för innesäljare i biljettkassan och, vid behov, för producenter. För rollen krävs att säljaren har eller tillägnar sig kunskap om Norrbottensteaterns biljett- och kassasystem. En del av arbetstiden är förlagd till biljettkassan.

Din kompetens/Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • någon form av akademisk examen inom marknadsföring alternativt media- och kommunikationsvetenskap på högskolenivå eller motsvarande.
 • gedigen erfarenhet av försäljningsarbete med utgångspunkt i varumärkes- och kommunikationsstrategier samt aktivitetsplaner kopplade till olika målgrupper och aktuella försäljningsmål.
 • erfarenhet från scenkonstbranschen och/eller från näringslivet, gärna från ett företag eller en organisation som utvecklar och säljer tjänster eller upplevelser av något slag.
 • god färdighet i Office-paketet.
 • körkort, minst för personbil.

Vi förutsätter också att du:

 • har god förståelse både för teaterns unika erbjudande och kundernas behov samt förmåga att utveckla såväl affärsmöjligheter som långsiktiga, professionella relationer.
 • har en förmåga att tänka och agera strategiskt likväl som du trivs med att utföra operativ arbete.
 • ser möjligheter, skapar nya lösningar och tar initiativ till aktiviteter som du förankrar och därefter driver självständigt.
 • talar och skriver svenska flytande och korrekt samt att du har lätt att formulera dig i tal såväl som i skrift.

Din personlighet

Säljaren kommer att ingå i ett team på totalt sex personer som alla jobbar med Norrbottensteaterns marknadsföring och med försäljning i olika former. Organisationen och dess arbetssätt innebär att alla kompetenser i teamet behöver samarbeta och stötta varandra vilket ställer krav på hög servicekänsla, prestigelöst agerande och förmåga att bidra till en positiv anda. Några andra exempel på hur din personlighet är avgörande för att lyckas i rollen som säljare är:

 • Ditt arbete består i hög grad av att hitta och skapa kontakter samt att bygga långsiktiga och ömsesidigt värdefulla relationer och samarbeten. I arbetet ingår även att nätverka och delta i olika aktiviteter med publik, press och andra prioriterade målgrupper. Det är därför av stor vikt att du är van att föra dig i olika sammanhang samt att ha kontakt med personer på olika nivåer av positioner. Du är därför viktigt att du är en representativ och förtroendeingivande relationsbyggare som agerar professionellt i bemötandet gentemot kunder och andra.
 • I ditt arbete kommer du att planera, koordinera och genomföra olika typer av försäljningsaktiviteter. Detta innebär att du behöver vara självgående, strukturerad och bra på att samarbeta.
 • Ditt arbete kommer att påverkas av Norrbottensteaterns spelår. Detta innebär att det periodvis blir höga arbetstoppar vilket ställer krav på flexibilitet och prioritering samt att du gillar att jobba hårt under tidspress. 

Norrbottensteatern arbetar för att leverera angelägen underhållning till hela Norrbotten. Hög kvalitet och personligt engagemang är något som Norrbottensteatern värdesätter stort. Norrbottensteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Mer information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef, 070-601 82 21, anna.thurfjell@norrbotten.se 
Gunnel Lindström, Teaterförbundet avd 11, 070-333 76 02, gunnel.lindstrom@norrbotten.se

Ansök via e-post senast den 21 oktober 2018 

Varmt välkommen med din ansökan som du lämnar i form av ett personligt brev och ditt CV via e-post till: anna.thurfjell@norrbotten.se

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 21 oktober 2018.