Hoppa till innehållet

Driven och strategisk marknadskommunikatör

Norrbottensteaterns externa kommunikation riktar sig både mot privatpersoner och mot många olika typer av företag, organisationer och föreningar i hela länet. Våra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter avser ett brett utbud av scenkonst och andra evenemang, men vi erbjuder också många olika typer av företagsarrangemang och -aktiviteter, bland annat till våra samarbetspartners.

Nu söker vi en driven marknadskommunikatör med stort engagemang för varumärkesfrågor, marknadsutveckling samt säljande och relationsbyggande kommunikation i alla typer av kanaler. Vi erbjuder rätt person ett omväxlande arbete inom en kreativ och konstnärlig verksamhet samt en öppen och inspirerande arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter.

Din roll

Som marknadskommunikatör rapporterar du direkt till marknads- och försäljningschefen. I dialog med denne omsätter du Norrbottensteaterns varumärkes-, marknads- och kommunikationsstrategier i operativa planer och konkreta budskap och aktiviteter som du sedan också projektleder/genomför och följer upp. Du kommer fungera som intern projektledare samt som kontaktperson mot kommunikations- och webbyrå. I rollen som marknadskommunikatör förväntas du bidra till att bredda marknads- och publikunderlaget genom att på nya sätt nå nya målgrupper. Arbetet inkluderar genomförande av presentationer och produktion av trycksaker samt material för webb och sociala medier efter de mallar som kommunikationsbyrån tar fram. Du förväntas även ta initiativ till events, nätverksträffar och andra sammanhang för marknadsföring via det personliga mötet. I ditt ansvar ligger även att upprätthålla och utveckla de marknadsföringskanaler och -arenor som Norrbottensteatern byggt upp samt att upprätta nya kanaler. Som marknadskommunikatör ansvarar du också för strategi och planering av arbetet med press och media. Det är också du som utformar pressreleaser, arrangerar presskonferenser och är pressens kontaktperson.

Din kompetens/Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • någon form av akademisk examen inom marknadsföring/media- och kommunikationsvetenskap på högskolenivå eller motsvarande.
 • gedigen erfarenhet av arbete med varumärkes- och kommunikationsstrategier samt aktivitetsplaner kopplade till olika målgrupper och aktuella försäljningsmål. Du bör ha erfarenhet av arbete inom näringslivet, exempelvis på reklambyrå eller som kommunikatör för ett företag eller en organisation som utvecklar och sälja tjänster eller upplevelser av något slag.
 • dokumenterad erfarenhet av kommunikation och marknadsföring via tryckta och digitala medier samt genom event och personliga möten.
 • erfarenhet av webpubliceringsverktyg och förståelse för webbdesign.
 • erfarenhet av och gärna även utbildning i projektledning.
 • god färdighet i Office-paketet och en hög kunskapsnivå inom Adobe Creative suite.
 • erfarenhet av arbete med PR, press och media; press-strategier, pressreleaser och presskontakter, är meriterande.
 • körkort för minst personbil.

Vi förutsätter också att du:

 • är en mycket stark kommunikatör och har förmåga att utveckla såväl affärsmöjligheter som långsiktiga, professionella relationer.
 • har en förmåga att tänka och agera strategiskt likväl som du trivs med att utföra operativ arbete.
 • ser möjligheter, skapar nya lösningar och tar initiativ till aktiviteter som du förankrar och därefter driver självständigt.
 • talar och skriver svenska flytande och korrekt samt att du har lätt att formulera dig professionellt i tal såväl som i skrift.
 • har ett särskilt intresse och talang för textproduktion (språk, ord, ton) samt färg och form.
 • är självgående, strukturerad och bra på att samarbeta.
 • är flexibel och stresstålig och kan prioritera.
 • är representativ och förtroendeingivande samt agerar professionellt i mötet med kunder och andra.

Norrbottensteatern arbetar för att leverera angelägen underhållning till hela Norrbotten. Hög kvalitet och personligt engagemang är något som Norrbottensteatern värdesätter stort. Norrbottensteatern vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Mer information

För ytterligare information är du välkommen att kontakta:

Anna Thurfjell , marknads- och försäljningschef, 070- 601 82 21, anna.thurfjell@norrbotten.se 
Gunnel Lindström, Teaterförbundet avd 11, 070-333 76 02, gunnel.lindstrom@norrbotten.se

Ansök via e-post senast den 31 oktober 2018

Varmt välkommen med din ansökan som du lämnar i form av ett personligt brev och ditt CV via e-post till: anna.thurfjell@norrbotten.se 

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag är 31 oktober 2018.