Hoppa till innehållet
23 februari 2021

Februari 2021: Vårens föreställningar skjuts upp till 2022

Pressmeddelande: 
Den pågående pandemin påverkar oss alla. Nu när smittläget försämrats ytterligare i vårt län och vi inte kan riskera att öppna för publik så har vi tyvärr fått fatta beslutet att skjuta upp vårens föreställningar Barnen från Frostmofjället och Broarna i Madison County, till våren 2022. Detta innefattar även turné med dessa föreställningar i länet.

– Det är självklart otroligt tråkigt att skjuta fram två fantastiska föreställningar som vi vet att många sett fram emot. Vi längtar efter att få slå upp dörrarna och öppna upp för en härlig säsong att dela med vår publik, både i teaterhuset och på turné. Men om vi alla gör allt vi kan för att följa de råd och restriktioner som gäller så hoppas jag att vi kan ses igen, förr snarare än senare, säger Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef.

För oss på Norrbottensteatern innebär inte pandemin bara att vi saknar vår publik, utan också att vi förändrar hur vi jobbar på och bakom scenen. För att värna om vår personal under den extrema situation vårt samhälle befinner sig i prioriterar vi att säkra arbetsmiljön och möjligheten att erbjuda en hållbar repertoar längre fram.

Beslutet att skjuta fram repertoaren till våren 2022 omfattar de båda uppsättningarna Broarna i Madison County och Barnen från Frostmofjället, inklusive turné med dessa föreställningar, samt alla vårens gästspel och scenluncher i teaterhuset i Luleå.

Vad gäller Världen enligt Rosling kommer vi inte att spela några offentliga föreställningar fram till den 30 april 2021, men i den mån skolorna är öppna och beredda att ta emot oss spelar vi skolföreställningar om smittläget tillåter.

För mer information och frågor, kontakta gärna
Mats Pontén, teaterchef 070-533 53 03 mats.ponten@norrbotten.se

Presskontakt
Anna Thurfjell, marknads- och försäljningschef 070 601 82 21, anna.thurfjell@norrbotten.se
Andrea Thür, marknadskommunikatör 070 398 00 66, andrea.thur@norrbotten.se

 

Ung scen norr får Riksskådebanans kulturpris 2022

I fredags delade Riksskådebanan ut sitt kulturpris för 2022 till Norrbottensteaterns unga scen,...

Ung scen norr medarrangör till LÄNK i Skellefteå

Den 25-27 mars anordnas den regionala scenkonstfestivalen LÄNK i Skellefteå. Ung scen norr är...

By Formsmedjan. Powered by Yago