Hoppa till innehållet
5 juni 2020

Digital premiär för Osäkerhetens tid

På nationaldagen kl 16.00 är det digital premiär på Dramaten Play för Osäkerhetens tid, ett konstnärligt digitalt samarbete mellan Dramaten och tjugo länsteatrar runtom i landet.
Norrbottensteatern deltar med Drottningens tal, en nyskriven monolog av Rasmus Lindberg.

– När erbjudandet att vara med på projektet kom så kände jag direkt: det ska vi vara. Jag bad Rasmus skriva en text där jag ville att det skulle finnas humor med, trots det allvarliga läget. Hela inspelningen samt mask och kostym genomfördes på en mycket kort tid. Jag är mycket nöjd med vårt resultat och det ska bli intressant att se vad de andra teatrarna bidragit med, säger Mats Pontén, teaterchef, Norrbottensteatern.

Så här beskriver Dramaten projektet Osäkerhetens tid: 


Osäkerhetens tid. Ett monologprojekt från osäkerhetens tid i Sverige.På kort tid har vårt samhälle förändrats i grunden. En sjukdom vi ännu inte kan bemästra sprider sig på sätt ingen helt har grepp om. Folksamlingar förbjuds. Arbetsplatser stängs ner. Sjukhus fylls. Människor isoleras. Gränser stängs. Vi påverkas alla av det nya coronaviruset på olika sätt och konsekvenserna är osäkra. Vad kommer hända med vårt samhälle, med oss som individer, med kulturen?

Osäkerheten har vi gemensamt.
I en serie korta filmade monologer samlas röster från nitton teatrar runt om i landet. Det kan vara en saklig lägesrapport, en utopisk fantasi eller dystopisk framtidsspaning. Fritt skriven utifrån temat ”osäkerhetens tid”. Digital premiär 6 juni. Projektet är initierat av Dramaten.”

Se Norrbottensteaterns bidrag, Drottningens tal, på Dramaten Play

Text: Rasmus Lindberg
Skådespelare/regi: Linda Wincent och Nora Bredefeldt
Mask: Gemila Lövgren Roberts
Video: Magnus Stenberg

 

Trailer

 

 

 

 

Hittade inga artiklar.

By Formsmedjan. Powered by Yago