Hoppa till innehållet
9 december 2022

Våren på Norrbottensteatern

Vårsäsongen på Norrbottensteatern bjuder på urpremiärer, humorföreställningar, älskade barnboksklassiker och känslofyllt drama. 

Christina Herrströms skruvade drama Marsvinsnätter får sin urpremiär på Norrbottensteatern denna vår, liksom Sven Björklunds och Linda Wincents nyskrivna humorföreställning Kollektivet. 

Fredagen den 27 januari öppnar vi dörrarna till säsongens första  Bakficka! Den följs av ytterligare en Bakficka den 24 februari. 

I april och maj spelas Line Mørkebys monolog Jag springer, en pjäs som Maja Runeberg utför på ett löpband, och som inspirerats av den danske journalisten Anders Legarth Schmidts blogg med samma namn. 

Norrbottensteaterns unga scen, Ung scen norr, sätter upp Astrid Lindgrens älskade barnboksklassiker Allrakäraste syster. Föreställningen har premiär i februari och spelas både i teaterhuset i Luleå och på turné i länets skolor. 

Läs mer om alla föreställningar och hela vårens repertoar på norrbottensteatern.se och köp dina biljetter på vår webb eller i teaterns biljettkassa.  

Ung scen norr får Riksskådebanans kulturpris 2022

I fredags delade Riksskådebanan ut sitt kulturpris för 2022 till Norrbottensteaterns unga scen,...

Ung scen norr medarrangör till LÄNK i Skellefteå

Den 25-27 mars anordnas den regionala scenkonstfestivalen LÄNK i Skellefteå. Ung scen norr är...

Urpremiär på Norrbottensteatern för "Det är synd om män i skor"

Den 23 mars är det urpremiär på Norrbottensteatern för gästspelet Det är synd om män i skor, en...

By Formsmedjan. Powered by Yago