Hoppa till innehållet Gå till sidkarta

Total makeover när teaterrestaurangen renoveras

Januari 2020

En total makeover, med fler sittplatser, ny teaterbar och burspråk med utsikt över Norra hamn. När teaterrestaurangen Bistro Norrland
renoveras blir inget sig 
likt. Den 1 februari ska det vara klart.

INGEN SOM GÅTT förbi Norrbottensteatern har väl kunnat undgå att se hur teaterrestaurangen Bistro Norrland renoveras. Sedan i september har arbetet pågått, och den 4 januari stängde restaurangen helt för att renoveringsarbetet ska kunna fullföljas.
Fredrik Sidevärn är en av delägarna.

     
   
     

Vad händer här nu?
– Bistrodelen byggs ut med femton sittplatser till. Sedan har man flyttat entrén som hamnar en bit in i foajén. Det gör att ytan där entrén var tidigare går att nyttjas till matplatser. Det är en total makeover. Det enda som kommer att vara kvar av det gamla är taket i bistron. Alla ytskikt, golv, väggar, möbler byts ut. Bardiskarna blir nya, armaturer, alla bänkar. Det känns bra, det har sett likadant ut i nio år.
Största förändringen?
– Det blir som ett burspråk, en utbyggnad så att man kommer lite närmare vattnet. Sedan ändrar vi namnet lite också.
När blir det klart?
– Vi har smygpremiär den sista januari. Lördag den 1 februari blir första kvällsservicen för allmänheten, måndagen den 3 februari är vi back in business som vanligt, lunch och kväll.
Gör ni något speciellt i menyn för att det är nyöppning?
– Ja, vi arbetar om ganska mycket faktiskt. Vi kommer inte byta inriktning och koncept. Vi vill att våra stamgäster ska känna igen sig. Däremot har vi som ambition att bli lite bättre på allt och jobba mer hållbart. Redan nu jobbar vi nästan uteslutande med svenskt kött men ska försöka titta mer på det ekologiska, hållbara, det nära. Även om smakerna kan vara inspirerade från hela världen ska råvarorna ha sitt ursprung i det nordiska köket.
Det bästa med renoveringen?
– Det bästa är det enkla, att vi kan ta emot mer gäster. Nu får vi sextio egna sittplatser och en betydligt större bar till våra teater- och restaurangbesökare. Det känns bra. Vi får bättre förutsättningar att vara bra, helt enkelt!

TEXT & FOTO: ANDREA THÜR

By Formsmedjan. Powered by Yago