Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
14 maj 2020

Maj 2020: Norrbottensteatern medverkar i "Osäkerhetens tid"

Pressmeddelande:
Projektet Osäkerhetens tid är ett konstnärligt digitalt samarbete mellan Dramaten och nitton länsteatrar runtom i landet som kommer att visas på Dramaten Play. Norrbottensteatern deltar med en nyskriven monolog av Rasmus Lindberg.


Dramatens beskrivning av projektet:

Osäkerhetens tid
Ett monologprojekt från osäkerhetens tid i Sverige.

På kort tid har vårt samhälle förändrats i grunden. En sjukdom vi ännu inte kan bemästra sprider sig på sätt ingen helt har grepp om. Folksamlingar förbjuds. Arbetsplatser stängs ner. Sjukhus fylls. Människor isoleras. Gränser stängs. Vi påverkas alla av det nya coronaviruset på olika sätt och konsekvenserna är osäkra. Vad kommer hända med vårt samhälle, med oss som individer, med kulturen?
Osäkerheten har vi gemensamt.

I en serie korta filmade monologer samlas röster från nitton teatrar runt om i landet. Det kan vara en saklig lägesrapport, en utopisk fantasi eller dystopisk framtidsspaning. Fritt skriven utifrån temat ”osäkerhetens tid”. Digital premiär 6 juni. Projektet är initierat av Dramaten.”


Lördagen den 6 juni är det premiär på Dramaten Play. Rasmus Lindbergs monolog, där skådespelarna Linda Wincent och Nora Bredefeldt deltar, kommer även att kunna ses på Norrbottensteaterns webb.
– När erbjudandet att vara med på projektet kom så kände jag direkt: det ska vi vara. Jag bad Rasmus skriva en text där jag ville att det skulle finnas humor med, trots det allvarliga läget. Hela inspelningen samt mask och kostym genomfördes på en mycket kort tid. Jag är mycket nöjd med vårt resultat och det ska bli intressant att se vad de andra teatrarna bidragit med, säger Mats Pontén, teaterchef, Norrbottensteatern.

 

För mer information kontakta gärna:
Mats Pontén, teaterchef
070-533 53 03
mats.ponten@norrbotten.se

 

Med kostymerna till föreställningen Barnen från Frostmofjället vill Helena Weegar ge en gåva till...

Läs mer

När Martin Sundbom och Tomas Isacsson skriver musiken till Barnen från Frostmofjället hämtar de...

Läs mer

Skådespelaren Alfred Tobiasson har spelat i allt från Strindbergs-klassiker, till heavy...

Läs mer
By Formsmedjan. Powered by Yago