Hoppa till innehållet
Marie om Mitt bland stjärnor
28 maj 2019

Marie om Mitt bland stjärnor

Torsdagen den 21 februari bjöd på ännu en premiär på Norrbottensteatern. Det var Dansinitiativets finstämda barnföreställning Mitt bland stjärnor, som premiärvisades för skolklasser på scen 2. 
- Det känns jättebra. Jag känner mig jättenöjd och stolt över den här produktionen. Jag har burit på den här boken så länge, säger Marie Wårell, koreograf.


Boken hon refererar till är barnboken med samma titel som dansföreställningen, Mitt bland stjärnor, skriven av Lotta Olsson och Olof Landström, och Dansinitiativet gör en konstnärlig tolkning av boken. Lördag den 23 februari hölls offentlig premiär, sedan är skolföreställningar innan det är dags för turné till Haparanda. Därefter visas föreställningen ytterligare två datum på Norrbottensteatern, den 2 och 3 mars.

 

 

"Jag såg bara dans framför mig när jag läste boken," säger Marie Wårell, koreograf och verksamhetsledare, Dansinitiativet. 

 


Redan första gången Marie läste boken visste hon att hon ville göra en dansföreställning av den.
- Jag såg bara dans framför mig när jag läste boken. För mig är det en väldigt visuell bok, den är ganska abstrakt, väcker mycket känslor och existentiella frågor.

Föreställningen vänder sig till barn i åldrarna fem till nio år. 
- Det är underbart att sitta där med barnen som jag upplever är så med, säger Marie och berättar om torsdagens andra föreställning där barnen kommenterade det de såg på scenen. 
- De kommenterade allt. Bara att höra dem utbrista ”det är magi, wow!”. Jag känner mig glad över att ha gjort en föreställning som är så pass abstrakt och visuell men samtidigt lekfull och humoristisk, säger Marie.

 

Text: Andrea Thür
Foto: Marcus Hagman

 

Dansinitiativet i samproduktion med Norrlandsoperan. Produktionen skapades i residens via Dans i Västerbotten 2019. Med stöd av Luleå kommun, Konstnärsnämnden, Kulturrådet, Region Norrbotten, Region Västerbotten. I samarbete med Norrbottensteatern.

Aktuellt


Fler nyheter

Claes Åström om årets sommarteater

En regissör som längtar utomhus, en folklig teaterform, och ”en pjäs som aldrig kommer att gå ur...

Läs mer
Mona Blombäck om scenografin till Romeo och Julia

Ett resande teatersällskap som färdas i en teatervagn. Det var idén när Mona Blombäck började...

Läs mer
Länsteatrarna fortsätter sitt förändringsarbete

"Att skapa konst är att försöka spegla varje aspekt det är av att att vara människa. För att...

Läs mer

By Formsmedjan. Powered by Yago