Hoppa till innehållet
24 mars 2022

Ung scen norr medarrangör till LÄNK i Skellefteå

Den 25-27 mars anordnas den regionala scenkonstfestivalen LÄNK i Skellefteå. Ung scen norr är medarrangör och deltar tillsammans med tre teatergrupper från länet.

LÄNK är ett scenkonstprojekt för skolor och amatörteatergrupper för unga, som anordnas av regionteatrarna och Riksteatern vartannat år. Under ett år arbetar teatergrupperna med nyskriven dramatik som beställts av Riksteatern, och som sedan framförs på regionala scenkonstfestivaler.

De tre teatergrupperna som deltar från Norrbotten är Pajala Kulturskola, Kiruna kulturskola och Kulturgymnasiet i Luleå. De kommer att framföra de nyskrivna pjäserna Att dela en kaka av Christoffer Mellgren och Manhattanprojektet, av Rasmus Lindberg. − Det är ett rafflande drömspel som handlar om en tjej som drömmer att hon är en detektiv på 40-talet i New York. Samtidigt hör hon hur hennes föräldrar grälar ute i köket och försöker vakna för att förhindra ”kriget hemma”, säger Rasmus om Manhattanprojektet.

Både Mervi Jaako, dramapedagog och Maja Alasalmi, producent på Ung scen norr, kommer att vara på plats i Skellefteå och ser fram emot festivalen.
− Vi fick ställa in 2020 när det skulle varit på Norrbottensteatern men nu blir det äntligen av. Jag ser fram emot alla teatergruppers fantastiska föreställningar och att få träffas på riktigt, säger Maja.

För intervjuer och mer information kontakta gärna:

Andrea Thür, marknadskommunikatör, Norrbottensteatern 070-398 00 66
andrea.thur@norrbotten.se


Maja Alasalmi, producent, Ung scen norr
070-388 78 98
maja.alasalmi@norrbotten.se

Pressbilder hittar du här

Norrbottensteaterns säsongsprogram våren 2023

I Norrbottensteaterns säsongsprogram för våren 2023 hittar du all info du behöver om våra olika...

Ung scen norr får Riksskådebanans kulturpris 2022

I fredags delade Riksskådebanan ut sitt kulturpris för 2022 till Norrbottensteaterns unga scen,...

En hyllning till fantasin, leken och barndomen

Astrid Lindgrens sagovärld har följt Therése Lindberg genom livet. Hon har lyssnat på...

By Formsmedjan. Powered by Yago