Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
Se biljetter
  • 26/10 Scenlunch: Hjälp - 1

    26/10 Scenlunch: Hjälp

    Föreställning i estradpoesi av och med Ingela Wall
  • 26/10 Scenlunch: Hjälp - 2

    26/10 Scenlunch: Hjälp

    Föreställning i estradpoesi av och med Ingela WallLämna, jobba, hämta, äta, plocka ur diskmaskinen, scrolla och sova. Vardagen rullar på för en kärnfamilj i en tätort. Familjen är harmonisk med trygg bakgrund och är insatta i de senaste samtidsfrågorna.


Samhället förändras i rask takt och det kommer ständigt nya bud om hur du ska förhålla dig som människa. Socialt, ekologiskt, ekonomiskt. I nyhetsflödet kan vi läsa senaste nytt från ozonskikt, till vansinnesdåd på andra sidan jorden och katastrofer i vårt eget land av olika karaktär. Vi hör ständigt talas om ojämlika förhållanden och människor som behöver hjälp.

Här får vi följa Walls personliga tankar kring hur det är att förhålla sig till samtiden. Den lilla världen med familjen och den stora samhälleliga. Går det att vara lagom hjälpsam? Lagom livsnjutare? Lagom duktig? Går det att vara en vanlig familjemamma och samtidigt försöka hjälpa till att göra världen till en bättre plats?
Hur ska hon lyckas ge det bästa utan att curla och bli curlad, utan att crawla, utan att bowla, snubbla, taffla, shuffla, straffa eller straffas och hur kan hon hjälpa dom och dom och dom och dom och samtidigt hjälpa sig själv och dom som verkligen behöver?

Följ hur Wall hanterar sin tacksamhetsskuld genom att hjälpa till - i föreställningen Hjälp.


Ingela Wall har uppträtt med estradpoesi på scener runt om Sverige under femton års tid. Hon paketerar sina vardagsiakttagelser i en mix av stand up, poesi och teatermonolog. Ordlekarna, humorn och det talande kroppsspråket är oundvikligt och det varvas friskt med bilder av vardag och igenkänning.
Wall har tidigare spelat KOM IHÅG: köp mjölk, skaffa barn, Dags för besiktning och medverkat i Tankar för dagen och vid en mängd enskilda uppträdanden.Mer information om föreställningen

Scenlunch den 26 oktober 2021 kl 12:00
på Norrbottensteaterns scen 1. 
Även som gästspel kl 19:00.

 

Biljettpris inkl soppa (Potatis & purjolökssoppa med rökt sidfläsk)
210 kr

Medverkande
Ingela Wall
Regi
Helge Karlsson 
Foto
Ylva Norlin 

Föreställningens längd
60 min

Speldatum


Det finns inga kommande föreställningar av den här typen.

By Formsmedjan. Powered by Yago