Hoppa till innehållet
Köp biljetter
  • Barrikaden 10 april

    Politik, punk och poesi med Timimie Märak

Performance av och med Timimie Märak som, med Gállok som startpunkt för aktivismen och poesin, har jobbat sig från norr till söder, i och utanför landet, med och utan mikrofon, på och av scenen.

Timimie står i frontlinjen bland många syskon från hela Sápmi. Genom konst och föreläsningar vill den visa på hur den normativa makten försummar och fördummar.
Ingen annan än ägaren av sin kropp och natur bestämmer över den.

Under de senaste åren har ni sett Timimie leda tåg och läsa på många av Sveriges Pridefestivaler, hålla i workshop och föreläsningar för alla åldrar runt om i Norden samt vara konstant aktiv i olika medieplattformar som drivande av de frågor som den kämpar för.

Timimie Märak är en poet, urfolksfeminist och samisk queeraktivist under ständig utveckling - med en stark tro på stadiga och hållbara plattformar där alla tar sitt ansvar.

 

Om Barrikaden
Under perioden 7 april -12 maj spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Med anknytning till detta bjuder Norrbottensteatern in till en serie intressanta och inspirerande föreläsningar om makt, motstånd och frihet.

 

Fler datum för Barrikaden

8 mars - Ljudet av handen - broderi som motstånd
Föreläsning på foajéscenen med textilkonstnären Elisabeth Bucht om hur broderi kan fungera som motstånd mot språkbarrikader.
21 mars Mitt möte med drottning Kristina
Föreläsning på scen 1 med Anna Azcárate om Dissekering av ett snöfall och med stickning i salongen!

26 mars
Fredligt motstånd, makt och revolution
Föreläsning på scen 3 med Stellan Vinthagen om makt, ekonomi och motstånd. Han är aktivist, världens enda professor i ickevåld och TED-föreläsare, bland annat.

3 april
Kulturpolitisk debatt
Scen 3, kulturpolitisk debatt på nationell nivå mellan Socialdemokraternas och Moderaternas kulturpolitiska talespersoner, Gunilla Carlsson och Olof Lavesson, som är vice ordförande och ordförande i kulturutskottet. Marianne söderberg samtalsleder.
24 april - Historisk föreläsning om drottning Kristina och hennes samtid
Herman Lindqvist gästar Norrbottensteatern med en historisk föreläsning om drottning Kristina: Vem var hon? Hur levde hon? Vad betyder hon för oss idag?

Datum tisdagen den 10 april 2018

Tid kl 19.00 - ca 20.00

Plats Norrbottensteatern, Scen 3

Medverkande Timimie Märak

Biljettpris 50 kr (max 100 platser)

 

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

By Formsmedjan. Powered by Yago