Hoppa till innehållet
Köp biljetter
  • Barrikaden 3 april

    Kulturpolitisk debatt

Kulturpolitisk debatt på nationell nivå med Gunilla Carlsson och Olof Lavesson, Socialdemokraternas och Moderaternas kulturpolitiska talespersoner.

Var går skiljelinjen mellan socialdemokratisk och moderat kulturpolitik? Vilka kulturpolitiska visioner har partierna? Är de överens om hur mycket pengar som ska gå till kulturen eller vill de satsa olika mycket? Är landsortens kulturliv viktiga för dem? Och anser de att länsteatrarna ska fortsätta turnera?

Det är några av de frågor som Gunilla Carlsson (S) och Olof Lavesson (M) kommer att diskutera under en debatt på Norrbottensteatern. Båda är också ledamöter i Riksdagens kulturutskott där Olof Lavesson är ordförande och Gunilla Carlsson är vice ordförande. Samtalsledare är Marianne Söderberg

 

Om Barrikaden
Under perioden 7 april -12 maj spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Med anknytning till detta bjuder Norrbottensteatern in till en serie intressanta och inspirerande föreläsningar om makt, motstånd och frihet.

 

Fler datum för Barrikaden

8 mars - Ljudet av handen - broderi som motstånd
Föreläsning på foajéscenen med textilkonstnären Elisabeth Bucht om hur broderi kan fungera som motstånd mot språkbarrikader.
21 mars Mitt möte med drottning Kristina
Föreläsning på scen 1 med Anna Azcárate om Dissekering av ett snöfall och med stickning i salongen!

26 mars
Fredligt motstånd, makt och revolution
Föreläsning på scen 3 med Stellan Vinthagen om makt, ekonomi och motstånd. Han är aktivist, världens enda professor i ickevåld och TED-föreläsare, bland annat.

10 april - Politik, punk och poesi
Scen 3, Timimie Märak; poet, urfolksfeminist och samisk queeraktivist under ständig utveckling, bjuder på en performance som visar på hur den normativa makten försummar och fördummar.
24 april - Historisk föreläsning om drottning Kristina och hennes samtid
Herman Lindqvist gästar Norrbottensteatern med en historisk föreläsning om drottning Kristina: Vem var hon? Hur levde hon? Vad betyder hon för oss idag?

 

Datum tisdagen den 3 april 2018

Tid kl 19.00 - ca 20.00

Plats Norrbottensteatern, Scen 3

Medverkande Gunilla C Carlsson (S) och Olof Lavesson (M), samtalsledare Marianne Söderberg

Biljettpris 50 kr 

 

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

By Formsmedjan. Powered by Yago