Hoppa till innehållet
Köp biljetter
  • Barrikaden 8 mars

    Ljudet av handen – broderi som motstånd

För första gången ställer nu textilkonstnären Elisabeth Bucht ut i Norrbotten och Norrbottensteatern visar stolt hennes verk. I samband med vernissagen ger Elisabeth föreläsningen Ljudet av handen, om hur skapandet kan bli ett sätt att mötas i brist på ett gemensamt talat språk. Broderi som motstånd mot språkbarrikader.

Elisabeth Bucht, född och uppvuxen i Luleå, är konsthantverkare och textilkonstnär med bakgrund i gatukonst. I sociala medier är hon känd som @Garnapa, och hon har även gjort flera uppmärksammande installationer. Bland annat klädde hon Historiska museets Piruslejon i 600 virkade rutor.

 

Om Barrikaden
Under perioden 7 april -12 maj spelar Norrbottensteatern Sara Stridsbergs Dissekering av ett snöfall, en fri fantasi om drottning Kristinas sista år vid makten. Det är en drömlik berättelse om makt, förtryck och hot men också om beslutsamhet och styrka. Med anknytning till detta bjuder Norrbottensteatern in till en serie intressanta och inspirerande föreläsningar om makt, motstånd och frihet.

 

Fler datum för Barrikaden

21 mars Mitt möte med drottning Kristina
Föreläsning på scen 1 med Anna Azcárate om Dissekering av ett snöfall och med stickning i salongen!

26 mars
Fredligt motstånd, makt och revolution
Föreläsning på scen 3 med Stellan Vinthagen om makt, ekonomi och motstånd. Han är aktivist, världens enda professor i ickevåld och TED-föreläsare, bland annat.

3 april
Kulturpolitisk debatt
Scen 3, kulturpolitisk debatt på nationell nivå mellan Socialdemokraternas och Moderaternas kulturpolitiska talespersoner, Gunilla Carlsson och Olof Lavesson, som är vice ordförande och ordförande i kulturutskottet. Marianne söderberg samtalsleder.
10 april - Politik, punk och poesi
Scen 3, Timimie Märak; poet, urfolksfeminist och samisk queeraktivist under ständig utveckling, bjuder på en performance som visar på hur den normativa makten försummar och fördummar.
24 april - Historisk föreläsning om drottning Kristina och hennes samtid
Herman Lindqvist gästar Norrbottensteatern med en historisk föreläsning om drottning Kristina: Vem var hon? Hur levde hon? Vad betyder hon för oss idag?

Datum torsdagen den 8 mars 2018

Tid kl 18.00 - ca 20.00

Vernissage 18:00

Föreläsning 19:00 

Plats Norrbottensteatern, Foajéscenen

Medverkande Elisabeth Bucht 

Biljettpris 50 kr (max 70 platser)

 

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

By Formsmedjan. Powered by Yago