Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
Se biljetter
  • 8/10: Lördagsmatiné. Mira, flickan från långt borta. - 1

    8/10: Lördagsmatiné. Mira, flickan från långt borta.

    Västerbottensteatern.

En kall vinterkväll knackar Flickan på dörren till en enslig liten stuga. Svea som bor där inne vill egentligen vara ensam, men bestämmer sig ändå för att öppna. Det är någonting med Flickan. Hon ser och är annorlunda. Hon skrattar och sjunger till synes utan anledning och talar ett språk som ingen verkar förstå.

Det väcker något i Svea. En längtan att också få skratta och leka tillsammans med andra – det väcker en önskan om att höra till.

Mira, flickan från långt borta, är en visuellt vacker och poetisk liten musikteaterpärla där språket inte är det centrala, utan vad som händer mellan oss… och inom oss.

Sveas och Flickans möte - med ord som vi kanske inte förstår men med handlingar som alla människor förstår - väcker frågan om att våga öppna dörren och släppa in den som behöver en trygg hamn. Med hjälp av teaterns alla magiska medel och utan krav på språkkunskaper får publiken kliva in i en värld av nya möjligheter och sedan i slutet dansa ut i en förhoppningsvis ljusare verklighet.

Uppsättningen bygger på Annika Thors och Maria Jönssons hyllade bilderbok från 2014, som belönats med Elsa Beskow-plaketten. Boken är Annika Thors bilderboksdebut, hon är känd framför allt som prisad författare av vuxen- och ungdomsromaner, som En ö i havet och Sanning eller konsekvens – den senare Augustprisbelönad och filmatiserad.

Mer information om föreställningen

Lördagsmatiné den 8 oktober på Norrbottensteaterns scen 3. 

Biljetter
Biljettsläpp den 25 augusti. 

Målgrupp
Barn från 6 år och Familj

Medverkande:
Sonja Lindblom och Nina Åkerlund

Upphovspersoner/Konstnärligt team:
Manus & regi Bobo Lundén
Scenografi & kostym Ulla Karlsson
Kompositör Mattias Kågström

 

Speldatum


Det finns inga kommande föreställningar av den här typen.

By Formsmedjan. Powered by Yago