Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
  • Nu laddar vi om!

    Nu laddar vi om!

    2022 får ni äntligen se våra två tänkta storsatsningar från i år
Mats Pontén, teaterchef och Gunilla Röör, tillträdande teaterchef. Foto Magnus Stenberg

Trodde ni att vi legat på latsidan bara för att vi skjutit fram våren? Glöm det. När vi äntligen kan träffas – då ska vi fira. Våra skådespelare har förberett sig minutiöst och vi kommer att rulla ut på en mäktig teaterturné i kulturlänet Norrbotten.

Under 2021 och 2022 tänker vi leverera sex olika turnerande föreställningar för vuxna – fler än någonsin tidigare. Och det är inga dussinpjäser vi kommer med.

I sommar vill vi fira att vi äntligen får träffa varandra igen genom att turnera i hela länet med Moliéres klassiska komedi Den inbillade sjuke - den dråpliga skrönan från 1600-talet om mannen som är så övertygad om att han är sjuk att han håller på att dö. 

Under hösten och nästkommande vår erbjuder vi två pjäser i ny tappning som bygger på välkända filmer: Lars Molins Den tatuerade änkan och Broarna i Madison County. Två dramer om omöjlig kärlek - som ändå blir möjlig.  

De följs av två episka berättelser om mänsklighet, empati och att vinna mot alla odds. Det handlar dels om Barnen från Frostmofjället, en episk familjeföreställning som tar avstamp i Laura Fitinghoffs roman och som bjuder på massor av nyskriven sång och musik, dels om Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton, vår stora julföreställning från i fjol som bygger på Tage Danielssons klassiska saga som uppdaterats med texter och sånger av Henrik Dorsin och Carl Bagge.
Sommaren 2022 skickar vi dessutom ut Norrbottensteaterns glittriga sommarshow på vägarna för att skapa den bästa teatersommaren någonsin i länet.

Dessutom kommer vi att, tillsammans med Teaterhögskolans studenter, göra en inte ännu namngiven produktion, som även den kan turnera i mindre omfattning.
– Det ska bli väldigt spännande att få följa med föreställningarna ut på vägarna och se Norrbottensteatern i dess rätta miljö, säger tillträdande teaterchef Gunilla Röör.

Men vi spelar naturligtvis inte enbart för vår vuxna publik. Våren 2022 sätter vi upp en pjäs för högstadiet som bygger på ungdomars egna tankar och texter kring rösträtt och demokrati, i regi av den väldigt uppskattade regissören och koreografen Carl Olof Berg. På hösten 2022 kommer vår uppskattade föreställning för de mindre barnen, Klossarna, tillbaka.

I sommar kommer Gunilla Röör att ta över som teaterchef eftersom jag går i pension. Men jag kanske dyker upp på en scen nära dig även i framtiden…

Mats Pontén, teaterchef

Teaterchefen om repertoaren -21 och -22
TILLBAKA
Utbudsblad
By Formsmedjan. Powered by Yago