Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
18 juni 2020

En sommarhälsning från teaterchefen

"Med detta att längta efter, önskar jag att ni får en bra sommar!"

 

Den här våren och början på sommaren är ju fortfarande väldigt tragisk och annorlunda, med tanke på corona-pandemin. Ung scen norrs produktion Det jag bara vågar drömma om blev efter bara några få veckors spelperiod inställd, liksom En musikalisk road trip som turnerade till länets bygdegårdar. Vi hann heller inte ut med komedin Var god dröj på turné, vilket var synd då vi var på väg mot väldigt bra publiksiffror för våren.

"...vi var på väg mot väldigt bra publiksiffror för våren."

Men tack och lov är alla friska på teatern! Vi har ändå lyckats jobba så att vi kunnat ha premiär på vår sommarteater Popkvinnor. Vi har också jobbat inför att höstens repertoar ska komma igång som planerat.

För er vetskap kommer vi att spela teater på turné i sommar och på våra scener i höst, även om det fortfarande är restriktioner på max 50 personer i publiken. Vi kommer att vara mycket noga med Folkhälsomyndighetens regler, för att ni ska kunna känna er säkra med att komma på sommarens turnéföreställningar och till teatern i höst.

"...det är en mycket spännande och varierad repertoar vi erbjuder i höst"

För det är en mycket spännande och varierad repertoar vi erbjuder i höst. Det blir maffiga kostymdramer och stort Ibsenkalas, när Hedda Gabler och Ett dockhem sätts upp på scen 2. Det blir också världspremiär och den största satsningen hittills för Norrbottensteaterns unga scen, Ung scen norr, som sätter upp den helt nyskrivna pjäsen Världen enligt Rosling. Och det blir innerlig julstämning på scen 1, när julens mest kända fjortonåring, Karl-Bertil Jonsson, tar oss med på en färd i medkänslans tecken i Sagan om Karl Bertil Jonssons julafton.


Med detta att längta efter, önskar jag att ni får en bra sommar! Och glöm inte att hålla avstånd, att tvätta händerna och att stanna hemma om ni känner er sjuka. Så får vi hålla tummarna för att pandemin somnat in till hösten.

Varma hälsningar,

Mats Pontén
Teaterchef

 

 

 Foto: Magnus Stenberg

Förarbetet inför vårens Ung scen norr-föreställning, Politiska tal, är i full gång. Manuset...

Läs mer

En kärlekshistoria och kärleksbrev som aldrig hittade fram. I monologen I ballong över Arktis...

Läs mer

Under skyltsöndagen den 28 november, blir det stort biljettsläpp till vårens föreställningar på...

Läs mer
By Formsmedjan. Powered by Yago