Hoppa till innehållet Gå till sidkarta
19 januari 2022

Scen & Turné: Allt om vårens repertoar

NYTT NUMMER!

När Martin Sundbom och Tomas Isacsson skrev musiken till Barnen från Frostmofjället hämtade de inspirationen från folkmusik.
   – Det är ett episkt vandringsdrama. Det är pampiga låtar, det är på liv och död. Små barn i fjällvärlden och stor dramatik, säger Martin.
 
Hela reportaget med Martin och Tomas hittar du i senaste numret av vår programtidning Scen & Turné.  Tidningen kommer ut på fredag den 21 januari och här kan du läsa allt om arbetet bakom kulisserna på vårens produktioner Broarna i Madison County och Barnen från Frostmofjället.
Dessutom: gästkrönika av Augustprisbelönade författaren Magnus Västerbro och intervju med Charlotte Lindmark som skriver på en ny föreställning. Och vad var egentligen svårast när poeten och dramatikern Athena Farrokhzad skrev manuset till Ung scen norrs föreställning Framtidsspelen?

Norrbottensteaterns programtidning Scen & turné är gratis och finns att hämta i teaterns foajé. Den finns också på Kulturens hus, och på kaféer och hotellfoajéer i Luleå och Boden.

En humoristisk, ömsint, vacker och heltokig berättelse. Så beskriver Martin Sundbom Sagan om...

Läs mer

För två år sedan sattes Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton upp på Norrbottensteatern. Men...

Läs mer

Den 9 september släpper multiartisten Mió Evanne sitt andra album, Duets. Albumet består av...

Läs mer
By Formsmedjan. Powered by Yago