Hoppa till innehållet
  • Cabaret

    PREMIÄR 11 NOVEMBER

Sally Bowles är den stora stjärnan på Kit Kat Club i Berlin. Det är tidigt 1930-tal och nazisterna mobiliserar sig och kastar en mörk skugga över hela Tyskland.

Men Kit Kat Club är en frizon – här regerar cabaret och varieté, det är fest och det finns det plats för alla. Hit kommer den amerikanske författaraspiranten Cliff som via Sally Bowles får uppleva möten och miljöer han bara kunnat fantisera om. På Kit Kat Club regerar även Konferencieren som ser och hör allt. Utanför nattklubbsdörrarna kryper kriget närmare och det går inte längre att blunda för att en annan tid är på väg…

Cabaret är en av världens mest spelade musikaler med musik som Willkommen, Money makes the world go around, Mein Herr och titelsången Cabaret. Cabaret hade sin urpremiär på Broadway 1966 med musik av Fred Ebb och John Kander, och med manus av Joe Masteroff. Handlingen bygger på Christopher Isherwoods bok Farväl till Berlin från 1939, en självbiografisk skildring från Berlin strax efter 1930.

Förköp av pausfika
Cabaret spelas i två akter med paus emellan. Under pausen serverar teaterrestaurangen Bistro Norrland pausfika i teaterfoajén. Förköp gärna pausfika samtidigt som ni köper teaterbiljetterna eller innan föreställningen börjar så slipper ni köa i pausen!

Biljettpriser
Ordinarie pris: 320 kr
Teaterombud: 225 kr
Ungdom t o m 26 år/Student: 100 kr
Pensionär: 260 kr
Grupper: 260 kr

Premiär
11 november 2017

Musik
Fred Ebb, John Kander

Text
Joe Masteroff

Regi
Josette Bushell Mingo

Scenografi och kostym
Lotta Nilsson

Koreografi
Paul Medford

Mask
Annika Öhlund

Ljus
Peter Sandin

Föreställningens längd 
ca 2 tim 40 min inklusive paus


Biljettsläpp aug/sep 2017

Recensioner från publiken

Den här föreställningen har inga recensioner. Klicka på knappen nedan för att göra en.

Recensera

Speldatum


Det finns inga kommande föreställningar av den här typen.